Askerden Kaçan Üniversitelilere Kötü Haber!

Doktor raporu alarak askerden kaçan üniversite mezunlarina kötü haber; yedek subaylik sinavi kalkiyor. 15 Mayis 2013`ten itibaren yedek subay adaylari artik teste tabi tutulmayacak.

Askerden Kaçan Üniversitelilere Kötü Haber!

Agustos celp dönemi de dahil olmak üzere bundan sonraki askerlik celp dönemlerinde yedek subay olacak kisileri Genelkurmay degil, Milli Savunma Bakanligi belirleyecek.
Vatan'in haberine göre, yükümlülerin istekleri de dikkate alinarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, saglik durumu, yas, fiziksel özellik, lisans bitirme notuyla yabanci dil notu dikkate alinarak ortaya çikacak not üzerinden kisa dönem ya da yedek subaylik durumu, bilgisayar ortaminda belirlenecek.
Seçim sonucu yükümlülerin mensubu olacagi kuvvet komutanliklari, Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi ile görev yapacaklari siniflari ve branslari belirlenecek.
Mevcut uygulamada, yedek subaylik sinavi 3 günlük süre içinde yapiliyor. Sinava girmek istemeyenler, 3 günlük doktor raporu alarak, bir sonraki celp dönemine kaliyor ve yilda 3 celp dönemi için 3 rapor alarak askerden her seferinde 4 ay kaçmis oluyordu.
Son söz Bakanligin
Simdi askerden kaçanlarin akibetinin ne olacagi merak konusu. Zira Bakanlik, celp dönemlerinde sinav olmamasina ragmen belirli bir basvuru süresi tanirsa bu sürede rapor alarak 'askerden kaçmak' mümkün olacak.
Ancak süre açik tutulursa kisa süreli raporla 'askerden kaçmak' mümkün olmayacak. Bu konuda son sözü Milli Savunma Bakanligi Askeralma Dairesi Baskanligi söyleyecek. Radyo ve TV'den teblig edilecek
Kanuni mazeretleri sebebiyle askerlik karar tarihi itibariyle emsali olarak askere alinanlarla birlikte sevk öncesi hazirlik islemleri için müracaat etmeyenler, mazeretlerinin sona ermesinden sonraki ilk sevk öncesi hazirlik islemleri döneminde bilgilerini güncellemek üzere askerlik subelerine basvuracak. Sevk hazirlik islemleri için müracaat tarihleri en az 15 gün öncesinden Türkiye radyolari ve televizyonu araciligiyla teblig edilecek. Statü, sinif ve tertibatin belirlenmesine yönelik sevk hazirlik islemleri ve sevk için kanuni bir mazereti olmaksizin askerlik subesine müracaat etmeyenler bakaya islemine tabi tutulacak.
 Kaynak: www.haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284