Ataseven’den Sevdali Durus

Ilimizin taninmis simalarindan emekli ögretmen Ahmet Ataseven, yasami boyunca kaleme aldigi siirlerini “Sevdali Durus” adiyla çikardigi bir kitapta bir araya getirdi.

Ataseven’den Sevdali Durus

Aslen Sariveliler ilçesi Esentepe köyünde dogan, 1978-208 yillari arasinda çesitli kurumlarda Türkçe ögretmenligi yapan Ahmet Ataseven, uzun yillardir biriktirdigi siirlerini Sevdali Durus adli kitabinda topladigini belirterek, “1 Ocak 2016 tarihinde yayinlanan kitabimda uzun yillardir yaptigim siir çalismalarinin bir kismi toplumun ask, bizim sevda siirleri olarak dile getirdigimiz siirleri bir kitapta topladik. Sizlerin begenecegi siirlerimizi bu kitaba koyduk. Biz siirleri genellikle az okuyan bir toplumuz ama siirde dilin en arinmis seklidir. Bazen bir siir basli basina bir eser olabiliyor. Bu nedenle siir yazmayi, siir okumayi gençlerimize tavsiye ediyorum” dedi.
133 sayfadan olusan kitapta genellikle sevda siirleri yer alirken sair Ahmet Ataseven, kisa bir süre içinde ise toplumsal içerikli siirlerin yer alacagi yeni bir kitap hazirlayip yayinlayacagini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284