Berlin Turizm Fuarinda Karaman Standi Büyük Ilgi Görüyor

Karaman Belediyesi, Almanya`nin Berlin kentinde bu yil 50.’si düzenlenen dünyanin en prestijli turizm fuari olan ITB Berlin 2016 Turizm fuarina katildi.

Berlin Turizm Fuarinda Karaman Standi Büyük Ilgi Görüyor
09-13 Mart 2016 tarihleri arasinda, Almanya’nin Berlin sehrinde düzenlenen fuarda yer alan Karaman Belediyesi daha ilk günde ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, dünyanin en önemli turizm fuarlari arasinda gösterilen ITB Berlin 2016 Turizm ve Ticaret Fuari'na, Karaman’i tanitmak ve Karaman turizmine katkida bulunmak için katildiklarini söyledi. Baskan Çaliskan, Karaman’in yöresel özellikleri, tatil imkanlari ve kültürel mirasini anlatan reklam görselleriyle tanitimini yaptiklarini, bununla birlikte ziyaretçilere alternatif turizm türleri hakkinda da bilgi verdiklerini kaydetti.
Uluslararasi ITB Berlin Turizm Fuarinda bulunmanin önemine deginen Baskan Çaliskan, "Dünyanin en büyük turizm fuarinda Karaman olarak yer almak sehrimizin tanitimi anlaminda son derece önemli. Ülkelerin ve sehirlerin her yönüyle tanitildigi bu büyük organizasyonda ayni zamanda uluslararasi turizm sirketleri de bulunuyor. Farkli kitalardan binlerce insanin ziyaret ettigi bu fuarda yer alip, sehrimizin tarihi ve kültürel yönleri ile turizm potansiyelini tanitmak bizim için önemli bir firsattir" dedi.
Karaman Belediyesi’nin bulundugu standa ziyaretçiler büyük ilgi gösterirken, Kültür ve Turizm Bakani Mahir Ünal ve TURSAB Baskani Basaran Ulusoy da Karaman Belediyesi standini ziyaret edenler arasindaydi.
Uluslararasi ITB Berlin Turizm Fuari’nda bulunan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, TGRT Haber kanalinin Özel Dosya isimli canli yayin programina da konuk oldu. Program sunucusu Tülin Yalman’in sorularini yanitlayan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Berlin Turizm Fuarinda bulunmadaki amaçlarini anlatarak, Karaman’in insanlari, degerleri, tarihi, doga güzellikleri, sanayisi, ekonomisi, turizmi ve ekolojik özellikleri hakkinda bilgi verdi.
Karaman’in geçmisi ve turizm degerleri hakkinda bilgiler vererek sözlerine baslayan Baskan Çaliskan, "Karaman; 9 bin yillik geçmisi bulunan, birçok medeniyete ev sahipligi ve baskentlik yapmis, tarihi dokusu ve bu sehirde yasamis tarihi degerleriyle çok önemli bir kentimiz. Maalesef tüm bu unsurlar tam olarak tanitilamamis ve Karaman ismi turizm sektöründe kendine yer bulamamistir. Oysa tarihi ve dogal güzellikleriyle birçok yöreden daha fazla gezilip görülebilecek degerlere sahiptir. Iste Karaman’in hak ettigi yere gelebilmesi için bu tür organizasyonlarda yer aliyor, tanitim ve turizm projeleri gelistiriyoruz” dedi.
Karaman’in her geçen gün kendini yenileyen bir sehir olduguna vurgu yapan Çaliskan, “Karaman cografi bakimdan öyle özel bir konumda ki, ne tür bir yatirim yaparsaniz yapin daima kazanirsiniz. Yatirimciya her türlü kolayligin saglandigi, deprem riski olmayan, kara ve demiryolu agina sahip, havaalani ve limanlara çok yakin mesafede bulunan bir sehir. Gida ve tarim sektörünün ön planda oldugu Karaman’in, hosgörülü ve misafirperver insanlariyla, tarihi ve dogal güzellikleriyle herkesin görmesi gereken bir sehir oldugunu düsünüyorum. Belediye olarak bizler de çalismalarimizi yürütüyor, kamu yatirimlarini bölgemize çekerek bu sehrin gelismesi için elimizden geleni yapiyoruz” diye konustu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284