Bucakkisla Hes Baraji, Ülke Ekonomisine 15 Milyon Lira Katki Saglayacak

Ülke genelinde özel sektör tarafindan yapimi tamamlanan 99 adet hidroelektrik santral (HES) Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Ankara’da gerçeklestirilen toplu açilis merasimi ile hizmete alindi. Aralarinda Karaman’da da yer alan 1 adet HES projesinin bulundugu açilis merasiminde konusan Cumhurbaskani Erdogan “Türkiye’nin enerji talebini karsilamak için bu yatirimlari kesintisiz olarak sürdürmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Bucakkisla Hes Baraji, Ülke Ekonomisine 15 Milyon Lira Katki Saglayacak

Cumhurbaskani Erdogan tarafinda hizmete alinan çevre dostu projeler arasinda Karaman’da özel sektör tarafindan yapimi tamamlanan 1 tesis yer aliyor.
Karaman’da hizmete alinan projenin toplam yatirim bedeli 100 milyon lirayi buluyor. Açilisi yapilan Bucakkisla HES projesinin toplam kurulu gücü 41 MW ve bu tesisten yillik 100,7 milyon kiloWatt.saat enerji üretilecek. Sadece Karaman’da hizmete alinan tesis ile ülke ekonomisine yilda yaklasik 15 milyon lira katki saglanacak.
Açilisi yapilan barajlarin saglayacagi fayda hakkinda bilgi veren Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu, söyle konustu:
"Sadece bugünkü üretilen enerjiyle Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Sinop illerinin bütün enerji taleplerini karsilayacak bir üretim var. Esasen 2023 yili hedeflerini yakalamak için enerjide arz güvenligi ve enerji çesitliligi olmasi sarttir. Insallah biz de hidroelektrik santrallerimizi tamamlayacagiz. Dünyanin en büyük barajlarini yaptik, yapiyoruz”
Konusmalarin ardindan Artvin, Erzincan, Tokat, Adana, Ardahan, Düzce ve Sakarya’ya canli baglantilar kuruldu ve tesislerin açilislari yapildi. Daha sonra ise bütün tesisler Ankara’dan toplu olarak hizmete alindi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284