Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Çevreci Sokaklar Için Çalisma Baslatti!

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, kaldirimlari düzgün olan, bisiklet yollari bulunan ve düzenli çöp kutularinin oldugu çevreci sokaklar için çalisma baslatti

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Çevreci Sokaklar Için Çalisma Baslatti!

Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar'in, çevreci proje getiren belediyelere Iller Bankasi'nin verdigi hibenin biraz daha artirilacagini söylemesi üzerine, Bakanlik Çevre Yönetimi Genel Müdürlügü harekete geçti. Genel Müdürlük belediyeleri tesvik ederek çanak anten ve tabela düzenlemeleriyle birlikte çevreci sokak ve çevreci park uygulamalarini hayata geçirecek.
Konuyla ilgili olarak Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, belediyelerin yurtdisinda yapilan çevreci projeleri iyi incelemeleri bunun Türkiye'de nasil uygulanabilecegi hakkinda fikir yürütmesi gerektiginin altini çizdi.
Sokaklarda Düzenlemeye Gidilecek
Sokaklarda bir düzenlemeye gidilmesi için çalismalara basladiklarini söyleyen Çevre Yönetim Genel Müdürü Mehmet Bas, “Bordürüyle, kaldirimiyla sokaklarda düzenleme yapilacak. Belki bisiklet yolu olacak onun kenarinda, daha çevreci sokak olacak. Düzenlemede engelli vatandaslar da düsünülecek. Engelli vatandaslarin rahatlikla girip çikabilecegi kaldirimlar düzenlenecek. Çevreci sokak projesiyle, insanlarin rahat gezip dinlenebilecekleri, alis verisini yapabilecekleri sokaklarin olusturulmasini hedefliyoruz” diye konustu.
Parki Yapan Belediye Destegi Kapacak
Çevreci sokak projesiyle birlikte “Çevreci Park” projelerinin de bulundugunu belirten Mehmet Bas “Çevreci Park projesiyle belediyelerin uygun yerlerde dizayn edecekleri parklarda çevreye katkilarindan dolayi destek sunmayi amaçliyoruz” dedi. Çevreci parklarla ve çevreci sokaklarla ilgili çok ciddi belediyelerden talep beklediklerini söyleyen Bas “Biraz külfetli, belki ilk etapta biraz zahmet veren bir is, ama uzun vadede gerçekten son derece hos görüntülerin ortaya çikacagi bir çalisma” seklinde konustu.
F5haber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284