Medas, Dagitim Ve Satis Sirketini Ayirdi

Konya ile birlikte 6 sehirde elektrik dagitim hizmeti veren Meram Elektrik Dagitim A.S. (MEDAS), elektrik satis hizmeti için MEPAS adinda yeni bir sirket kurdu.

Medas, Dagitim Ve Satis Sirketini Ayirdi
3 hafta önce MEDAS Genel Müdürlügü görevine atanan Muhittin Murat, Meram Elektrik Perakende Satis A.S. (MEPAS) Genel Müdürü Erol Uçmazbas ve diger sirket yetkilileri ile birlikte düzenledigi basin toplantisinda çalismalar hakkinda bilgi verdi.
Konya, Karaman, Aksaray, Nigde, Nevsehir ve Kirsehir’i kapsayan 80 bin kilometrekarelik görev bölgesinde 3 bin çalisanla 1.7 milyon aboneye hizmet verdiklerini söyleyen MEDAS Genel Müdürü Muhittin Murat, artik elektrik satisini yeni kurduklari MEPAS’in yapacagini bildirdi. Bu sirketin serbest tüketici kapsamina giren kullanicilara indirimli elektrik enerjisi de temin edecegini kaydeden Murat, “Hizmet anlayisi açisindan degisen bir durum yok, sadece ayristirma yaptik. Perakende hizmetleri ve abone hizmetleri artik MEPAS tarafindan yürütülecek. Ayni birimlerle görev yapacagiz” dedi.
Toplantida sorulari da yanitlayan MEDAS Genel Müdürü Muhittin Murat, zaman zaman istemedikleri sekilde enerji kesintileri olabildigini belirterek, “Bu kesintileri önlemeye çalisiyoruz. Isletme bakim hizmetleri ve yeni yatirimlarimiz var. Daha önceki kamu hizmetinden kaynaklanan yatirimlarin çok üzerinde bir yatirim yapiyoruz. Belki bugün için bunun dönüsü hissedilmeyebilir ama istatistiki olarak sonuçlarini aliyoruz. Kesintilerle ilgili konular azalmis olacak ve hem dagitici olarak biz hem de abonelerimiz rahat edecek” diye konustu.

“ELEKTRIK FIYATLARINA MÜDAHALE EDEMEYIZ”

MEDAS’in özellestirilmesinin ardindan fatura bedellerinin arttigi yönündeki sikayetlerin hatirlatilmasi üzerine Murat, “Enerji fiyatlari Bakanlar Kurulu karariyla belirleniyor ve bize gelen fiyat üzerinden faturalandirma yapiliyor. Enerji fiyatlarina müdahale etme durumumuz yok. Elektrik zamlarinin dagitim sirketleriyle hiçbir alakasi yok. Elektrige yapilan zamlar dagitim sirketinin verdigi hizmetin getirisini artirmiyor. Dagitim sirketlerine verilen karlara kadar her sey sabittir” dedi.MEDAS Genel Müdürü Murat, elektrik için açma kesme süresinde bir keyfiligin söz konusu olamayacagini ve bu islem için alinan gelirin tamaminin Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu’na (EPDK) aktarildigini vurguladi.

ELEKTRIK FATURALANDIRMA SÜRESI

MEPAS Genel Müdürü Erol Uçmazbas, 45 günde bir kez kesilen faturalarin özellestirme sonrasi artik bir aydan az bir zaman diliminde faturalandirildigi yönündeki soruyu, “Özellestirilmeden önce MEDAS’in enerji borcu ödemek gibi bir durumu yoktu. Elektrik borcunun yüzde 70’i ödeniyordu. Ama özellestirme ile birlikte biz elektrik alirken teminat mektubu veriyoruz. Aylik bize gelen faturayi ödemede 1 gün geç kalirsak teminat mektubumuz nakde çevrilecegi söyleniyor. Dolayisiyla biz devletten elektrigi 30 günlük alirken ve ödemesini 30 gün içinde yaparken vatandastan 45 günlük dönemde fatura kesersek bu çark dönmez. Eger bize 45 günde bir fatura kesilirse bizde seve seve bunu vatandasa yansitiriz. Devletin bize olan uygulamasi neyse bizde bunun aynisini aboneye yansitiyoruz” diyerek yanitladi. Uçmazbas, 2011 yilinda MEDAS’in vergi rekortmeni olmasinin yasal haklarini kullanarak kamuoyuna duyurmadigini, Istanbul Besiktas Vergi Dairesine tasinan vergi ödemelerinin de gelecek ay yeniden Konya’ya aktarilacagini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284