E-Posta Kutusunda Trafik Cezasi da Olacak

Emniyet Genel Müdürlügü, trafik cezalarinin, elektronik ortamda yazilarak e-posta yoluyla sürücülere bildirilecegi sisteme geçis için çalisma baslatti.

E-Posta Kutusunda Trafik Cezasi da Olacak

Emniyet Genel Müdürlügü yetkililerinden alinan bilgiye göre, mevcut uygulamada trafik kurali ihlali nedeniyle sürücülere yazilan cezalar, sürücünün en son beyan ettigi adrese gönderiliyor. Kesilen ceza makbuzlarinin bulundugu posta, sürücüye adresinde ulasilamamasi durumunda muhtarliga, muhtarligin da kabul etmemesi halinde emniyet müdürlüklerine birakiliyor. Bu nedenle cezadan haberi olmayan birçok sürücünün, zamaninda ödeme yapmadigi için de borcu iki katina çikabiliyor.
Sürücü, daha sonra araç muayene istasyonlari ve araç devir teslimlerinde haberdar oldugu trafik cezalarini cezasiyla ödeyerek magdur olabiliyor.
Emniyet Genel Müdürlügü, hem sürücülerin yasadigi bu magduriyetin önüne geçmek hem de polisin is yükünü hafifletmek amaciyla yeni bir düzenleme için çalisma baslatti.
Henüz taslak halindeki düzenlemeye göre, polis bundan sonra trafik cezalarini elektronik ortamda yazacak. Böylece, kagitlara yazilan ve daha sonra vergi dairelerinde tek tek sisteme girilen cezalar, aninda elektronik sisteme aktarilmis olacak.
Cezalar sürücülerin e-posta adresine gönderilecek
Trafik denetimlerinde bilgisayar ortaminda yazilacak cezalar, sürücülere de e-posta yoluyla ulastirilacak. Cezalara iliskin makbuzlar, posta sahibi tarafindan 5 gün içinde açilmis olmasa da bildirilmis sayilacak.
Bu sekilde postadan kaynaklanan sikintilarin asilmasi planlanirken, polis de büyük bir is yükünden kurtulmus olacak. Yilda ortalama 6 milyon trafik cezasi yazan polis, bu sisteme göre hem zaman hem de maddi anlamda büyük tasarruf saglamis olacak. Her posta için 6 lira ödeme yapilan mevcut sisteme göre, 36 milyon liralik tasarruf saglanmis olacak.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284