Emniyet, Okul Servis Soförlerini Bilgilendirdi

Il Emniyet Müdürlügü tarafindan okul servis araç sürücüleri uymalari gereken kurallar, sürüs yorgunlugu ve yapilmasi gerekenlerle ilgili olarak bir bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Emniyet, Okul Servis Soförlerini Bilgilendirdi

Yunus Emre Konferans Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürü Asilkan Öztürk, Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Mehmet Yilmaz ile okul servis soförleri katildi.
Toplantida konusan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, “Bizlerin görevi sadece bir boyutuyla trafigin tanzimi ve düzenlenmesi. Arti bunlarin saglikli olarak yerine getirilip getirilmedigini denetlemek. Sizlerin görevi ise gerçekten bir anne babanin evladina göstermesi gereken sefkat ve korumaciligin sizlere emanet edilen bu yavrularin okullarina, evlerine veya katilacaklari herhangi bir sosyal aktivitenin gidecegi yere kadar güvenilir bir ortamda götürmenizdir. Göreve basladigimiz yillarda karsilastigimiz bir problemle ilgili sizlerle daha önce görüsmüstük. Bugünkü görüsmenin bendeki ve sizdeki tezayununu bu üç yillik süreçte hiçbir problemle karsilasmamakla ben bir fayda gördüm. Bunda tesekkürlerin tamami size ait. Çünkü içinizdeki ayrik otlarini çok güzel bir sekilde temizlediniz. Evlat, gelecek ve onlarin tertemiz bir ortamda yarinlarina hazirlamak. Buradaki rolleri çok iyi oynar isek umut ediyorum ki yarinlarimiz daha güzel, evlatlarimiz daha mutlu bizlerse huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatimizi sürdürecegiz. Ülkemizde bir yil içerisinde meydana gelen kazalarda ölü sayisi 5 bin civarinda. Isimizi kadere birakmanin bir manasi yok. Biz tedbirimizi aldik mi, uymamiz gereken kurallari uyguladik mi ondan sonrasi teslimiyet eyvallah. Ona sonuna kadar birlikteyiz. Onun bizler kurallara uyulup uyulmadigini daha sik denetleyecegiz” diye konustu.
Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’da konusmasinda, “Çocuk evinden çiktiginda servise binecek. Sabah bir servisle belli bir süre yolculuk yapacak. Bu süreç içerisinde, trafikte karsilasilan sorunda soförden duyabilecegi küfürlü bir söz onun için olumsuz anlam tasir. Ama bir yayaya yol veren sürücümüz, karsi tarafa saygi gösteren bir sürücümüz onun disinda bu söyledigimiz aracin içerisinde dinledigi müzigi bile seçebilen sürücümüz bizim egitimimize çok iyi derecede katkida bulunur” dedi.
Daha sonra Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürü Asilkan Öztürk, okul servis araçlari hizmet yönetmeligine ve Karayollari Trafik Kanununa göre soförlerin uymasi gereken kurallar, sürüs yorgunlugu ve yapilmasi gerekenler ile ilgili olarak bilgiler verdikten sonra Emniyet Müdürlügü psikologu Hatice Karakurt’da trafikte çocuk psikoloji ve servis soförlerinin bilmesi gereken psikolojik etkenler hususunda katilimcilari bilgilendirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284