Geleneksel Hale Getirilen Tarim ve Insan Konulu Fotograf Sergisi Açildi

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanliginca geçen yil birincisi yapilan ve geleneksel hale getirilen, bu sene ikincisi düzenlenen “Tarim ve Insan Ulusal Fotograf Yarismasi”nda ödüle ve sergilenmeye hak kazanan eserlerden olusan sergi Makro Market’te Vali Süleyman Kahraman tarafindan açildi.

Geleneksel Hale Getirilen Tarim ve Insan Konulu Fotograf Sergisi Açildi
10 Ekim 2011 Pazartesi günü saat: 15.00’de düzenlenen açilis törenine Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman’in yani sira Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Latif Memis,   Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldiz, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, Karaman Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ismail Uluad, daire müdürleri, vatandaslar ve basin mensuplari katildi.
 
 
“Tarim ve Insan Ulusal Fotograf Yarismasi”nda konusan Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ismail Uluad açilis konusmasinda sehirlesmeyle birlikte insanlarin yasam tarzlarinda degisiklikler meydana geldigini, bu sergi ile tarima ve tabiata yeniden dikkat çekmeyi amaçladiklarini ifade etti.

 

 
Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Uluad sonrasinda konusan Vali Kahraman ise geçen hafta Karaman Huzur Bahçeleri’nin açilisindan sonra böyle bir serginin büyük bir anlam tasidigini belirterek, Asik Veysel’in “Benim sadik yârim kara topraktir.”dizesini hatirlatti. Vali Kahraman konusmasinda ayrica su hususlara dikkat çekti: “Toprak bizim insanimiz için bir yasam tarzidir. Bizim insanimiz tarihin her döneminde toprakla iç içe olmus ve topraktan oldugunu bilerek, toprakla bir olmustur. Toprak bizim insanimiz için hakikattir. Bu sergi bizlere toprakla olan iliskimizi yeniden hatirlatiyor. Topraktan geldigimizi ve topraga dönecegimizi ve bu hayatta topraga muhtaç oldugumuza bir kez daha dikkat çekiyor. Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizin düzenledigi fotograf yarismasini ve açilan bu sergiyi, insanimizin toprakla iliskisini dile getirme adina oldukça önemli ve anlamli buldugumu özellikle belirtmek istiyorum. “Tarim ve Insan Ulusal Fotograf Yarismasi” konulu bu serginin ilimize ve ülkemize hayirlar getirmesini diler, emegi geçenlere tesekkür ederim.” 

Vali Kahraman ve beraberindeki heyet daha sonra serginin açilisini gerçeklestirdi.

 
Sergideki fotograflari tek tek inceleyerek, fotografin bir yönüyle diger sanat dallarindan ayrildigina dikkat çeken Vali Kahraman: “Fotografin özünde hakikat var. Buradaki her fotograf zamandan bir parça, tarihten bir an. Her fotograf, hakikatin bir ifadesidir. Gerçekten çok güzel, etkilenmemek, düsünmemek mümkün degil…”diyerek duydugu memnuniyeti dile getirdi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284