Hemserimiz Mehmet Aydogdu Maliye Komisyonu Baskani Oldu

Belçika’da geçen yil 14 Ekim tarihinde gerçeklesen yerel seçimler sonucunda Valonya bölgesi Liège Belediye Meclisi Sosyalist Partisi üyeleri arasindaki görev paylasimi nihayet çözümlendi.

Hemserimiz Mehmet Aydogdu Maliye Komisyonu Baskani Oldu

49 koltuklu meclis’te 22 tanesini kazanarak seçimlerden ilk parti olarak çikan Sosyalist Parti içinde görev paylasimi konusu çetin kavgalara sahne oldu. Ve neredeyse 4 ay süren bu görev paylasimi, pazartesi günkü meclis oturumunda yapilan oylama ile kalici bir sonuca ulasti.
Karaman halkindan Haci Semsettin Aydogdu ile Sükran Çimen’in oglu hemserimiz Mehmet Aydogdu’da bu seçimde yeniden seçilme basarisi gösterdi. 2006–2012 yillari arasinda Belediye Meclis Üyesi ve Kültür ile Kültürlerarasi Iliskiler Komisyonu Baskani olarak görev alan ressam Mehmet Aydogdu alti yil sürecek olan bu yeni dönem içinde Maliye Komisyonu Baskanligina getirildi.
Liege Belediyesi Meclis oturumunda söz alan Mehmet Aydogdu, “2013–2018 yillari arasinda halkimiza hizmet vermeye devam edebilmek için yeniden seçilmis olmaktan memnunluk duymaktayim. Ama birazda burukluk yasamaktayim. Sosyal devlet anlayisindan her gün biraz daha uzaklasan Belçika federal Hükümeti ile Valonya bölgesi Hükümeti halkina büyük bir haksizlik yapmaktadirlar bence. Yerel idarelerin, belediyelerin bütçelerinin her yil azaltmasinda, yasadigimiz ekonomik ve finans krizinden öteye giden karalar içermektedir. Yerel idareler halkiyla her gün karsi karsiyadir, her gün hizmet içindedir. Çesitli hükümetlerimizde halkindan uzak bir bürokratik anlayis ceyran etmektedir. Bu zor sartlar altinda bile Valonya bölgesinin en büyük kenti olan Liege’de, en iyi hizmetlerin verilmeye devam edilmesi için elimizden gelen her sey yapilacaktir. Maliye Komisyonu Baskani olarak son yillarda yasanan çesitli krizlerden büyük zararlar gören halkimiza, fakirlerimize yeterlice bütçe ayrilmasi için gereken siyasi savasi verecegimi bilmenizi isterim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284