Hisarciklioglu’ndan Karaman’a Iki Dev Armagan

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu, 8 Nisan Pazartesi günü ilimize yaptigi ziyarette Karaman’a çok önemli iki eser armagan etti.

Hisarciklioglu’ndan Karaman’a Iki Dev Armagan
Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen Karaman’a Deger Katanlar” ödül töreninde konusan Hisarciklioglu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 90. yilinda Türkiye’yi ve Anadolu ruhunu anlamaya çalisan gerek Türk, gerek yabancilar için Büyük Yunus Divanini Türkçe olarak basiyoruz. Ama daha çok özellikle 750 yil önce insan olmak onurunu, gururunu yasayan bir bireyi esas alan ve kültürümüzü çok iyi hazmetmis olan Yunus Emre’yi yurt disinda daha iyi taniyabilmeleri için Yunus Emre’nin 50 siirini Ingilizce olarak basmaya basladik. Yine hemseriniz olan Unesco 2013’ü Piri Reis’in dünya haritasinin 500. yili olarak ilan etti. Piri Reis’in hazirlamis oldugu Kitab-i Bahriye ilk baskisi bin 500 yillik. O bir hikmettir aslinda. Ben bu ilk baskiyi koleksiyonculardan buldurdum ve Karamanlilara armagan etmek için getirdim” dedi.
Hisarciklioglu Vali Murat Koca’ya Yunus Emre'nin hayati, sanati ve siir dünyasini anlatan Yunus Emre Külliyati’ni, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e de Piri Reis’in 1935 yilinda basilan Kitab-i Bahriye adli eserini armagan etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284