Karaman`da Hiz Denetimleri Gece de Yapilacak

Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, hizdan kaynakli kazalarin önüne geçilebilmesi amaciyla gündüz yapilan radarla hiz denetimlerine ilaveten gecele de radarla hiz denetimi yapilacagini bildirdi.

Karaman`da Hiz Denetimleri Gece de Yapilacak

Sönmez, yaptigi yazili açiklamada, ülkemizde meydana gelen trafik kazalarinin yüzde otuzunun hiz kaynakli oldugunun belirtti.
Her yil yasal hiz siniri üzerinde araç kullanma ve hiza bagli olarak ihlal edilen trafik kurallari nedeniyle meydana gelen trafik kazalarinda bir çok vatandasimizin hayatini kaybettigini, bir çok vatandasimizinda yaralandigini ifade eden Sönmez, sunlari kaydetti:
"Gece yapilamayan ve denetim zafiyetine neden olan radarla hiz denetimi, sürücülerde hiz yapma istegini tetikleyerek, geceleri seyahat etme istegini arttirmaktadir. Bununla birlikte hizla birlikte gece ile olusan rehavet, uykusuzluk, ve yorgunluga bagli olarak sürücü üzerindeki algi ve refleks zayiflamasininda etkisiyle trafik kazalari kaçinilmaz olmaktadir. Hizdan kaynakli kazalarin önüne geçilebilmesi amaciyla gündüz yapilan radarla hiz denetimlerine ilaveten yurt genelinde geceleyinde yapilan radarla hiz denetimine ilimizde de baslanilacaktir."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284