Saglik Bakanligi Elektrik Faturasini Personele Kesecek

Saglik Bakanligi geç ödenen elektrik faturalarinin cezasini konu ile ilgili personelden tahsil edecegini bildirdi.

Saglik Bakanligi Elektrik Faturasini Personele Kesecek

Saglik Bakanligi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) 81 ildeki 87 kamu hastanesi kurumuna gönderdigi uyari yazisi ile geç ödenen elektrik faturalarinin cezasini konu ile ilgili personelden tahsil edecegini bildirdi. TKHK Baskan Yardimcisi Uzm. Dr. Orhan Koç imzasi ile gönderilen yazida, hastanelerin elektrik bedellerinin yüksek olmasina vurgu yapilarak, geç ödenen faturalarin cezalarini konu ile ilgili görevlendirilen yönetici ve personelden tahsil edilecegi kaydedildi.
11 MADDELIK TASARRUF
Saglik Bakanligi küresel isinma, dogalgaz gibi ithalata dayali enerji kaynaklarinda disa bagimliligin olusturdugu sikintilar ve enerji maliyetlerindeki artis nedeniyle hastanelerde tasarruf dönemini baslatiyor. 81 ildeki 87 kamu hastanesi kurumuna 'Elektrik Giderleri' baslikli bir yazi gönderildi. TKHK Baskan Yardimcisi Uzm. Dr. Orhan Koç imzali yazida hastanelere 11 maddelik tasarruf kapsaminda yapilmasi gerekenler siralandi.
ELEKTIRIK GIDERLERINDE AZALMA OLMADI
Saglik tesislerinde elektrik, su, telefon, isitma-sogutma, dogalgaz giderlerin saglik tesislerinde azaltilmasina yönelik 17 Ocak 2013 tarihinde genel genelge yayimlandigi belirtilen yazida, geçen süre zarfinda, enerji tasarrufu konusunda idare tarafindan gerekli tedbirlerin alinmadiginin degerlendirildigi belirtildi. TKHK tarafindan yapilan tüm uyarilara ragmen, elektrik giderlerinde bir azalma olmadigi vurgulanan açiklamada, "Elektrik faturalarinin zamaninda ödenmemesi nedeniyle bazi saglik tesislerinin gecikme faizi ödedigi, elektrik tüketimlerinin uzun zaman dilimlerinde faturalandirilarak kademeli vergi uygulamasi nedeniyle fazla tüketim bedeli ödendigi izlenmektedir. Bilindigi gibi, 5018 Sayili Kanunu'nun 8′inci maddesinde; 'Her türlü kamu kaynaginin elde edilmesi ve kullanilmasinda görevli ve yetkili olanlar, kaynaklarin etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanilmasindan, muhasebelestirilmesinden, raporlanmasindan ve kötüye kullanilmamasi için gerekli önlemlerin alinmasindan sorumludur ve yetkili kilinmis mercilere hesap vermek zorundadir.' hükmü yer almaktadir." denildi.
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284