KMÜ’de 2015 Yilinda 35 Kisi Egitim Amaciyla Avrupa’ya Gitti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2015 yilinda Erasmus, Farabi ve Mevlana degisim programlariyla pek çok ögrenci ve akademisyen, egitim amaciyla yurt içi ve yurt disindan çesitli üniversitelere gitme firsati yakaladi.

KMÜ’de 2015 Yilinda 35 Kisi Egitim Amaciyla Avrupa’ya Gitti

25 Ögrenci ve 10 Akademisyen Erasmus Ile Avrupa’ya Gitti
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinden 2015 yilinda 25 ögrenci ve 10 akademisyen Avrupa üniversitelerine gitti. Ögrencilerin 5’i staj ve 20’si ögrenim amaçli yurtdisina giderken ögretim elemanlarinin 6’si ders vermek, 4’ü ise egitim amaciyla Avrupa üniversitelerinde bulundu.
Avrupa’daki çesitli üniversitelere giden KMÜ ögrencilerinden 9’u Litvanya, 9’u Portekiz, 4’ü Polonya, 2’si Hollanda, 1’i de Italya üniversitelerini tercih ederken akademisyenlerin 2’si Çek Cumhuriyeti, 2’si Hollanda, 2’si Portekiz, digerleri de Almanya, Italya, Letonya ve Polonya’daki üniversiteleri tercih etti.
Asya ve Avrupa’daki Sekiz Üniversite ile Isbirligi Protokolü
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Mevlana Degisim Programi kapsaminda 2015 yilinda Asya ve Avrupa’daki sekiz farkli üniversiteyle degisim anlasmasi imzaladi.
KMÜ, Kirgizistan’in Kirgiz-Türk Manas ve Kirgiz Ekonomi Üniversiteleri, Ukrayna’nin Oles Honchar Dnipropetrovsk Devlet Üniversitesi, Makedonya’nin Uluslararasi Balkan Üniversitesi, Sirbistan’in Niš Üniversitesi, Malezya’nin Malaysia Teknologi Üniversitesi, Tayvan’in Ulusal Yunlin Science and Technology Üniversitesi ve Fas’in Institut Superieur de Commerce Ticaret ve Isletme Enstitüsü ile isbirligi protokolü gerçeklestirdi.
Daha önce de Rusya’nin Saint Petersburg Devlet Üniversitesi ile protokol imzalayan KMÜ’nün Mevlana Degisim Programi protokolü imzaladigi üniversite sayisi böylece dokuza yükselmis oldu.
Farabi Anlasmasi Yapilan Üniversite Sayisi 65’e Ulasti
KMÜ, Farabi Degisim Programi kapsaminda 2015 yilinda Türkiye’deki 5 üniversite ile daha protokol imzaladi. Böylece daha önce 60 olan anlasma sayisi 65’e ulasti.
Farabi Degisim Programi kapsaminda 2015 yili içinde 19 KMÜ ögrencisi alti ay ya da bir yilligina anlasmali üniversitelere giderken diger üniversitelerden de 7 ögrenci KMÜ’yü tercih etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284