KMÜ’de Necmettin Erbakan ve 28 Subat Süreci Anlatildi

KMÜ Karakalem Toplulugu tarafindan düzenlenen “Yakin Siyasi Tarihe Iz Birakanlar: Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN” adli konferans, 04 Mart 2013 tarihinde KMÜ Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda saat 15.00’te gerçeklestirildi.

KMÜ’de Necmettin Erbakan ve 28 Subat Süreci Anlatildi

Konferansta Refah Partisi Zonguldak Eski Milletvekili Necmettin Aydin, kendisinin de parlamentoda yer aldigi 28 Subat sürecini degerlendirdi. Sürecin nedenlerini irdeleyen Aydin, 28 Subat’in yerli ve uluslararasi olmak üzere iki boyutuna dikkat çekti. Yerli ayagin, Refahyol Hükümetinin icraatlarindan zarar gören ve milli gelir dagiliminda Türkiye’nin en tepesinde yer alan bir avuç azinlik oldugunu kaydeden Aydin, uluslararasi ayagin ise Siyonistler oldugunu iddia etti.
Necmettin Aydin, Türkiye’de Refahyol Hükümetine kadar denk bütçe yapilamadigini söyledi, ilk denk bütçenin Refahyol zamaninda havuz sistemi olusturularak gerçeklestirildigini dile getirdi. Aydin, havuz sistemi kurulmadan önce devletin harcama birimlerinin özel bankalara faizle borçlandigini, bunun da bütçe açigini dogurdugunu kaydetti, Refahyol Hükümetinin bu sistemi çözmesi üzerine zarar gören rantçilarin ise 28 Subat’i yarattigini ifade etti.
Necmettin Aydin, 28 Subat’in bir nedeninin ise Siyonizmin çarkina Refahyol Hükümetinin çomak sokmasi oldugunu kaydetti. Refahyol’un D8’leri kurarak Yahudilerin vaat edilmis topraklarinda Müslüman birligi yaratmasinin Israil için büyük bir tehdit unsuru olusturdugunu belirten Aydin, “Refahyol zamaninda Kuzey Irak’ta Türk parasi geçerli olmus, Türkiye ve Kuzey Irak arasindaki ticaret mal mübadelesine dönmüs, doguda bir yil içinde tüm aileler zengin olmus ve terör sifira inmistir.” dedi. Aydin, “Bugün Kuzey Irak’ta Küçük Israil kurulmustur.” seklinde konustu ve sürecin Suriye’nin parçalanmasi, ardindan da mümkün olursa Türkiye’nin parçalanmasiyla devam edeceginin altini çizdi.
Konferansta Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in damadi Mehmet Altinöz ise Erbakan’in hayatindan ve ailesinden söz etti. Erbakan’in okul basarilarindan ve Almanya’daki egitiminden de bahseden Altinöz, “Dizel motorlarinin mucidi Erbakan’dir.” dedi. Altinöz, Erbakan’in yalnizca 11 ay basbakanlik ve 20 ay basbakan yardimciligi yapmasina ragmen Türk siyasi hayatindaki etkisine dikkat çekti, Erbakan’in sahsi için degil, halki için mücadele verdigini kaydetti.
Konferansin ardindan Necmettin Aydin ve Mehmet Altinöz’e KMÜ Karakalem Toplulugu Baskani Yilmaz Kasli tarafindan plaket takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284