KMÜ’de Proje Yazma Egitimi Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Ünikop Ögrenci Toplulugu tarafindan “Proje Yazma ve Proje Döngüsü” konulu egitim düzenlendi.

KMÜ’de Proje Yazma Egitimi Verildi

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen ve sunumunu Ulusal Ajans Egitmeni Ahmet Katiksiz’in yaptigi egitime çok sayida ögrenci katildi. Katiksiz, Erasmus Plus, Gençlik Çalisanlari Hareketlilik Projesi ve Avrupa Gönüllü Hizmeti gibi programlar hakkinda bilgi verdi.
Ögrencilere sadece okuduklari üniversiteden aldiklari diplomanin ilerideki is yasamlarinda yeterli olmayacagini söyleyen Ahmet Katiksiz “Diplomanin yaninda yabanci dil egitimi, takim çalismalari içindeki uyum, kisisel gelisim, sunum becerisi, iletisim becerisi gibi özelliklerin hepsine birden sahip olmalisiniz. Kendinizi yasama hazirlarken farkli programlardan da yararlanmalisiniz. Bu yolda proje olustururken temeldeki ihtiyaciniz neyse onunla yola çikmalisiniz ve faaliyet, maliyet, kabiliyet dengesini iyi kurmalisiniz.” dedi.
Erasmus Programi
Ahmet Katiksiz, “Erasmus, Avrupa’da is piyasalarinin ve rekabet ekonomisinin ihtiyaç duydugu becerilere sahip, beseri ve sosyal sermaye gelisimine katki saglayan bir projedir. Türkiye’de yüz bin kisi bu programdan yararlaniyor. Erasmus, gençlere Avrupa’da egitim alma, is deneyimi kazanma ve gönüllü olma firsati taniyor. Programin otuz dört üye ülkesi var. Erasmus, yirmi sekiz AB üyesi ülke, iki AB adayi ülke (Türkiye ve Makedonya) ve dört EFTA (Avrupa Ticaret Serbest Birligi) ülkesinde uygulaniyor.” diye konustu.
Gençlik Çalisanlari ve Avrupa Gönüllü Hizmeti
Katiksiz, “Gençler ve gençlik çalisanlari için hareketlilik projesindeki hedef kitle gençler, kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluslari, en az dört kisilik gençlik gruplari ile üniversite ögrenci kulüpleridir. Farkli kültürlerden gelen gençlerin birbirlerinin kültürlerini ögrenmesini saglayan bir faaliyettir. Gençler bu eylem ile yurt disindaki programlara katilabildikleri gibi yurt içinde de uluslar arasi programlara katilabilirler. Gençlik degisimlerine katilmak için yabanci dilin çok iyi olmasi gerekmiyor.” dedi.
“Avrupa Gönüllü Hizmeti ise gençlerin, istedigi Avrupa ülkesinde 2 ila 12 aylik süreler dahilinde yer almalarini saglayan bir faaliyettir.” diyen Katiksiz, “Avrupa Gönüllü Hizmetinin amaci gençlerin Avrupa içinde ve disinda gönüllü faaliyetlere katilimini desteklemektir. Bu programa 17-30 yas arasi herkes katilabilir. Yilda üç defa basvuru yapilabiliyor. Gençler hayatlari boyunca bu programdan sadece bir defa faydalanabiliyor. Yabanci dil sarti yok.” seklinde bilgi verdi.
Programlar hakkinda açiklamalar yapan Ahmet Katiksiz ögrencilere “Ne yapmak istediginize simdiden karar verin. Firsatlarla dolu yasaminizda gerekli çabayi gösterin ve azimli olun. Kabugunuzu kirin. Bu tür programlara katilin, farkli kültürler taniyin, ufkunuzu genisletin.” diyerek sözlerini tamamladi.
Egitim ögrencilerin sorularinin cevaplanmasinin ardindan plaket takdimi ve toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284