Kop Bölgesi “Yeni Marmara” Olma Yolunda

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, 2014-2018 yillari arasini kapsayan KOP Eylem Plani ile bölgede kapsamli bir dönüsümü gerçeklestirmek istediklerini vurgulayarak; Konya, Karaman, Nigde ve Aksaray’dan olusan KOP Bölgesi’nin “Yeni Marmara” olma yolunda ilerledigini söyledi.

Kop Bölgesi “Yeni Marmara” Olma Yolunda

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon (BYEGM) Konya Il Müdürü Cemil Pasli’yi ziyaret eden KOP Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, yerel basinin önemine dikkat çekerek, Pasli’ya çalismalarinda basarilar diledi. Bostanci, Il Müdürlügünün KOP Bölgesi illeri de olan Konya, Karaman ve Aksaray’in tanitimina yönelik faaliyetlerinin önemli oldugunu vurgulayarak bölgedeki bütün kurumlarin isbirligi içinde çalismasini önemsediklerini söyledi.
KOP Bölgesine Yaklasik 10 Milyar TL
Konya, Karaman, Nigde ve Aksaray illerini içine alan KOP Bölgesi’nin tarimdan, sanayiye, ticaretten turizme birçok sektörde gelisme potansiyeline sahip oldugunu söyleyen Bostanci, “2014-2018 yillarini kapsayan KOP Eylem Plani ile amacimiz, Konya, Karaman, Nigde, Aksaray illerinden olusan KOP Bölgesini içine kapanik eski durumundan kurtararak tarihinden miras aldigi sorumluluk bilinci ile hak ettigi ‘Kâdim Baskent’ ihtisamini tekrar kazanmasini saglayarak, bölgemizin yeni bir Marmara haline gelmesi için gerekli altyapilari olusturmaktir.” diye konustu.
KOP Eylem Plani’nin kapsayici, insan odakli ve sürdürülebilir kalkinma ilkeleriyle hazirlandigini ve bölgenin tarim, turizm, ulastirma, lojistik, ticaret alanlarinda önemli bir potansiyele sahip oldugunu belirten Bostanci sunlari söyledi: “Bu potansiyeli ortaya çikarmak için hazirlanan ve Basbakanimiz Prof. Dr. Sayin Ahmet Davutoglu baskanligindaki Bölgesel Gelisme Yüksek Kurulu tarafindan onaylanan KOP Eylem Plani yürürlüge girmistir. KOP Eylem Plani, KOP Bölgesini bütün olarak ele alan entegre bir bölgesel kalkinma planidir. KOP Eylem Plani kapsaminda 5 ana eksen, 26 alt eksen, 92 eylem ve 243 proje paketi öngörülmüs ve 2014-2018 yillari için 9 milyar 927 milyon lira kaynak tahsisati yapilmistir. KOP Eylem Plani’nin temel amaci bölgede kapsamli bir dönüsümü gerçeklestirmektir. Bu çerçevede tarimsal yapida degisimi ve sürdürülebilirligi saglayarak; sanayi, ticaret, ulasim, enerji gibi sektörleri güçlendirmek, egitim, saglik, kültür ve diger sosyal hizmetlere erisilebilirligi artirmak, bölge içi ve bölgeler arasi gelismislik farklarini azaltmak, yenilikçi bir yaklasimla bölgenin rekabet gücünü gelistirmek, bölgenin ekonomik ve sosyal kapasitesini güçlendirmek ve bölgede yasayan insanlarin refah düzeyini yükseltmek temel önceliklerimizdir. KOP Idaresi olarak kalkinma sürecinde yer alan tüm kurum ve kuruluslarla birlikte koordineli bir sekilde çalismaya gayret gösteriyoruz. Özellikle bölgemizde bulunan il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kalkinma ajanslari ile isbirligi içerisinde çok yönlü projelerimizi sürdürüyoruz.” dedi.
Ziyaretten duydugu memnuniyetini dile getiren Cemil Pasli ise, KOP’un temellerinin Osmanli’da atildigini belirterek, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden birisi oldugunu belirtti. Pasli, KOP’un genelde bilinenin aksine sadece tarim ve sulamadan ibaret olmadigini ifade ederek, sanayi, bilim ve kültür gibi alanlarda da kalkinmaya yönelik tüm konulari kapsadigini, “Yeni Marmara” hedefinin gerçeklesebilmesi için gerekli bütün potansiyelin bölgemizde mevcut oldugunu da sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284