Kutlu Dogum Haftasi Etkinlikleri Sürüyor

Kutlu Dogum Haftasi Etkinlikleri kapsaminda Aktekke Kent Meydaninda olusturulan Kutlu Dogum Meydaninin açilisi gerçeklestirildi.

Kutlu Dogum Haftasi Etkinlikleri Sürüyor

12 Nisan Cuma günü Aktekke Kent Meydani’nda Vali Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.
Kuran-i Kerim tilavetiyle baslayan programda Il Müftüsü Nuri Degirmenci yaptigi konusmasinda: “ Bu yil Karaman’da 17 Sivil Toplum Kurulusuyla bir araya gelerek Kutlu Dogum Haftasi etkinliklerini planladik. Türkiye’de ilk kez bir “Kutlu Dogum Meydani” olusturduk. Diger illerde Kutlu Dogum çadiri ve çarsisi gibi uygulamalar gerçeklestirilmisti ama ilk kez Karaman’da böyle bir meydan olusturuldu. Sivil Toplum Kuruluslari birlesip bu meydani olusturarak Peygamber Efendimize (SAV) olan sevgilerini gösterdiler.
Bu meydanda Hadis-i Seriflerin ve Sahabelerin isimlerinin yer aldigi pankartlar ile dini ve kültürel yayinlarin bulundugu stantlar bulunmaktadir. Bu meydanin olusturulmasinda bizlere destek veren Valimiz Sayin Murat Koca’ya, Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu ve Sivil Toplum Kuruluslarina tesekkür ediyorum. Kutlu Dogum Haftasinin huzura, kardeslige ve mutluluga vesile olmasini diliyorum.” dedi.
Il Müftüsü Nuri Degirmencinin konusmasinin ardindan Vali Koca ve beraberindekiler Kutlu Dogum Haftasi Meydani’nin açilisini gerçeklestirerek olusturulan stantlari gezdi. Program, Haci Yusuf Camii Imami F.Kerim Mutlu yönetiminde mahalli sanatçilardan olusan koronun seslendirdigi Türk Tasavvuf Musikisi konseriyle sona erdi.
Etkinliklerin 15 Nisan Pazartesi günkü bölümündeyse saat 10.00’da Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapilacak program Kur’an-i Kerim okunmasi, protokol konusmalariyla baslayacak. Daha sonra Müftü Nuri Degirmenci’nin oturum baskanligini yapacagi panele geçilecek. Panelde Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu Baskan Vekili Zeki Sayar, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögretim üyesi Yrd. Doç. Mehmet Simsir konusmaci olacak. Il Müftülügü Türk Tasavvuf Musikisi konserinin ardindan ödül töreni yapilacak.
Hafta nedeniyle etkinlikler 19 Nisan Cuma gününe kadar sohbetler ve tasavvuf konserleriyle devam edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284