LYS`ye Girecekler Dikkat

Lisans Yerlestirme Sinavi`na basvurular, 22 Nisan Pazartesi günü baslayacak.

LYS`ye Girecekler Dikkat

ÖSYM'den yapilan açiklamaya göre, Yüksekögretime Geçis Sinavi (YGS) puanlarindan en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'ye basvurabilecek.
LYS'lere girme hakki kazanan adaylar, basvurularini 22-29 Nisan'da yapabilecek.
2013 Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sistemi (ÖSYS) Kilavuzu, LYS'ler de dahil, ÖSYS Sistemi ile ilgili tüm ilke ve kurallari kapsiyor. Adaylarin, basvurudan önce bu kilavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.
LYS basvurulari, internet araciligiyla bireysel olarak ya da herhangi bir basvuru merkezi araciligiyla yapilabilecek. Basvurusunu basvuru merkezi araciligiyla yapan adaylar, 2 TL basvuru hizmeti ücreti ödeyecek.
Adaylar 5 LYS'den, hesaplanmasini istedikleri sinavlara girebilecek.
LYS basvurulariyla sinav ücreti bilgileri ÖSYS kilavuzunda yer aliyor. Adaylar Akbank, Halk Bankasi, Vakiflar Bankasi, Kuveyt Türk Katilim Bankasi, Ziraat Bankasi, Türk Ekonomisi Bankasi ve DenizBank'in tüm subeleriyle internet bankaciligi araciligiyla sinav ücretini yatirabilecek. Adaylar sinav ücretini tüm PTT is yerlerinden veya kredi kartiyla da yatirilabilecek.
LYS basvurulari için adaylarin hangi LYS'lere girmek istediklerine karar vermeleri, sinav ücretini yatirmalari, internet veya bir basvuru merkezi araciligiyla basvurularini yapmalari gerekiyor.
Internetten basvuracak adaylarin "Basvurunuz sistem tarafindan basariyla kabul edilmistir" uyarisini görmeleri ve yazicidan çikti almalari gerekiyor. ÖSYM basarisiz kayit isleminden sorumlu olmayacak.
Adaylarin basvuru sonunda, basvuruya iliskin belgeyi sistem üzerinden edinmeleri ve yerlestirmeye kadar saklamalari gerekiyor. Internet kullaniminda deneyimli olmayan ve islemlerini eksik yapmaktan çekinen adaylarin basvurularini bir basvuru merkezi araciligiyla yapmalari yararlarina olacak.
Adaylarin, basvurularini tamamladiktan sonra basvuru bilgilerini ÖSYM'nin //ais.osym.gov.tr adresinden kontrol etmeleri gerekiyor.
LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkosa'da yapilacak. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin hepsine ayni merkezde girecek.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284