Ödüllü `Kitap Okuma Yarismasi`na Davet

Atak Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü; Zinde Gençlik Spor ve Izcilik Kulubü ile Ankara Gençlik Spor ve Izcilik Kulubü ile beraber Türkiye genelinde ilmihal yarismasi düzenliyor.

Ödüllü `Kitap Okuma Yarismasi`na Davet

Atak Gençlik Ve Spor Kulübünden yapilan açiklamada, “Okuma aliskanliginin istenilen düzeyde olmadigi günümüzde; okuyan, düsünen ve okuduklariyla hayatina yön veren bireylerin yetismesine katki saglamayi, halkimizin ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla bulusmasini arzu etmekteyiz. Gençleri okumaya, anlamaya ve yarismaya tesvik edecek bir yarisma formati gelistirdik. Geleneksel hale getirmeyi planladigimiz ödüllü kitap okuma yarismasinin ilkini, Islam âlimi merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük Islam Ilmihali eseriyle baslatmayi arzu ettik. Fikih alaninda önemli bir kaynak olan bu eserin okunmasiyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini ögrenen bir gençligin ortaya çikacagini düsünüyoruz. Yarisma sürecinde gençlerin ufkunun gelisecegini düsündügümüzden dolayi adini Ufka Yolculuk Kültür Yarismasi olarak belirledik. Bilginin önemini kavrayan tüm gençlerimizi önce okumaya ve anlamaya sonra da yarismaya davet ediyoruz” denildi.
Ufka Yolculuk Kültür Yarismasi, Türkiye’nin 60 ilinde faaliyetlerini devam ettiren gençlik kulüplerinin katilimiyla gerçeklestirilecek.
18 yas alti ve 18 yas üstü olmak üzere A ve B kategorilerinde gerçeklestirilecek yarismanin finali 18 Mayis 2013 Pazar günü Türkiye’nin 60 ilindeki sinav merkezlerinde saat 14.00’te baslayacak.
Test usulü yapilacak sinavda yarismacilar 100 soru cevaplandiracak. Sorular, merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük Islam Ilmihali eserinden istifade edilerek bir komisyon tarafindan hazirlanacak.
YARISMA BILGILERI
Okunacak eser : Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük Islam Ilmihali
Son basvuru tarihi : 12 Nisan 2013
Yarisma tarihi : 18 Mayis 2013
Yarisma saati : 14.00
Soru sayisi : 100
Süre : 120 dakika
Yarisma sonuç ilani : 25 Mayis 2013
Il ödüllerinin takdimi : 1 Haziran 2013
Türkiye geneli ödüller : 2 Haziran 2013
Kitap temin yeri:Atak Gençlik Kulübü
Detayli bilgi ve kayit : www.ufkayolculuk.com
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284