Karamanli Yazar Özgün Kehya’nin Ilk Kitabi Çikti

Ilimizin taninmis simalarindan eski Üças Alisveris Merkezi sahibi Muttalip Kehya’nin kizi, Iletisim uzmani genç yazar Özgün Kehya, “Dis Ticarette Iletisim, Müzakere ve Sözlesme Yönetimi’ isimli kitabini Uluslararasi Ticaret, Insaat ve Lojistik Hukuku Ögretim Üyesi Dr. Jur. Tunay Köksal ile birlikte hazirladi.

Karamanli Yazar Özgün Kehya’nin Ilk Kitabi Çikti

Böyle bir kitap fikrinin Türkiye’de yillar önce hem Türkçe hem Ingilizce çevirilerinin birlikte oldugu bir kaynaga ihtiyaç duyduklarinda bulamadiklari için ortaya çiktigini kaydeden yazarlar, kitabin dünyanin hizla küresellestigi 21.yüzyilda Türk okurlara faydali olmasini dilediler.
Genç yazar Kehya kitap henüz piyasaya sunulmasina ragmen kitap satan pek çok internet sitesinde ve birçok kitapevinde satislarda bekledikleri ilgiyi gördüklerini ve olumlu elestiriler aldiklarini belirtti.
Türkiye’nin en saygin yayinevlerinden biri olan Adalet Yayinevi’nin yayinladigi eserde dis ticarette sözlü ve yazili iletisimlerin, müzakerelerin ve sözlesmelerin çogunlukla Ingilizce olarak gerçeklesmesinden dolayi Türkçe ve Ingilizce çevirileri birlikte verildi.
Kitabin önsözünde yazarlar, “Bu durum eserin is kültüründe önem tasiyan iletisim becerilerinin her iki dilde de gelismesini saglayan yol gösterici özelliginin yani sira kalip ifadeler ve çeviriler Ingiliz dilinde dogru cümle kurmaya da olanak tanimaktadir” diyorlar.
Dis Ticarette Iletisim, Müzakere ve Sözlesme Yönetimi Türkiye’de bu türde böylesine kapsamli hazirlanmis ilk çalisma olma özelligini tasiyor.
Karamanli hemserimiz Özgün Kehya son 7 yildir çok uluslu sirketlerde üst düzey yönetici asistanligi, iletisim uzmani ve halkla iliskiler sorumlulugu görevlerini üstlenmis olup çesitli konularda çok sayida çeviriye imza atti.
Dr. Jur. Tunay Köksal’in ise Uluslararasi Ticaret, Insaat ve Lojistik Hukuku Ögretim Üyesi olarak bu alanlarda engin bilgi ve deneyimi ile yayinlanmis yirmi adet kitabi bulunuyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284