Kemirgen Zarari Da Kasko Kapsaminda

Yürürlüge 1 Nisan 2013 tarihinde girecek `Kara Araçlari Kasko Sigortasi Genel Sartlari` ile kasko sigorta poliçesi artik kemirgen hayvanlara karsi da teminat saglayacak.

Kemirgen Zarari Da Kasko Kapsaminda

AA muhabirinin edindigi bilgiye göre, yeni düzenleme ile artik sigorta sahipleri araçlarinin bir kemirgen tarafindan kemirilmesi veya zarar verilmesi durumunda sigorta sirketlerinden hasari talep edebilecek.
Yürürlüge 1 Nisan 2013 tarihinde girecek ”Kara Araçlari Kasko Sigortasi Genel Sartlari” ile kasko sigorta poliçesi artik kemirgen hayvanlara karsi da teminat saglayacak.
Sigorta sirketleri ile sigortalilar arasindaki uyusmazliklari çözen Sigorta Tahkim Komisyonu’na gelen basvurular arasinda sigortali bir aracin aksamlarinin fare tarafindan kemirilmesi de yer almisti.
Komisyon, kasko sigortasi teminatinda yer almadigi görülen bu istisnai olayda, sigorta sirketinin, 18 bin liralik tazminati ödemesine karar vermisti.
Konuya iliskin degerlendirmede bulunan Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü Metin Karacan, araçlara giren kedi ya da farenin verdigi zararin karsilanmasiyla ilgili çokça basvuru aldiklarini ifade ederek, ”Hakem incelemesi sonucunda, olayda sigortalinin ne kasti ne de agir kusurunun oldugu, gerek sigortaliya ve gerekse sigortaciya atfi mümkün olan bir sebeple meydana gelmedigi, hasarin da sigorta teminati kapsaminda kabul edilmesi sonucu sigorta sirketinin hasara iliskin tazminati ödemesine karar verilmisti” diye konustu.
"Komisyona en çok basvuru Istanbul’dan yapiliyor"
Karacan, komisyonun bugüne kadar yaklasik 3 bin 500 karari çözüme kavusturdugunu ve söz konusu basvurularin ortalama 60 günlük bir süre içinde çözüme ulastirildigini belirterek, çözüme ulastirilan basvurularin yüzde 28’inin tamamen, yüzde 35’inin ise kismen sigortalilarin lehine sonuçlandigini kaydetti.
Sigorta Tahkim Komisyonuna ulasan basvurularin yüzde 38’inin trafik sigortalarindan gelen uyusmazliklarin olusturdugunu söyleyen Karacan, basvurularin yüzde 34’ünü kasko, yüzde 9’unu yangin, yüzde 4’ünü saglik ve yüzde 15’ini ise diger sigortalarin olusturdugunu vurguladi.
Karacan, komisyona 81 ilden basvuru yapildigini ve basvurularin yüzde 37’sinin Istanbul’dan geldigini aktararak, ”2012 yilinin sonunda Istanbul disinda en fazla basvuru yapilan üç il, yüzde 9 ile Ankara, yüzde 6 ile Izmir ve yüzde 4 ile Kocaeli oldu” dedi.
Bu arada, kemirgenlerin verdigi zararlarin teminat kapsamina dahil edilebilecegi, Kara Araçlari Kasko Sigortasi Genel Sartlari’nda ”kemirgen ve ek sözlesmede belirtilen durumlar dahilinde diger hayvanlarin verecegi zararlar” seklinde yer aliyor.
Milliyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284