STK’lar Imam Hatip Liseleri Için Bir Araya Geldi

Karaman’da vakif ve dernek temsilcileri, Imam Hatip Liselerine katki saglamak amaciyla bir araya geldi.

STK’lar Imam Hatip Liseleri Için Bir Araya Geldi

Il Milli Egitim Müdürlügünün koordinesinde ve Karaman Valisi Murat Koca’nin baskanliginda Ögretmenevinde gerçeklesen toplantiya, daire müdürleri ile vakiflar ve derneklerin temsilcileri katildi. Toplantida, Karaman’in egitim yatirimlari hakkinda açiklamalarda bulunan Vali Murat Koca, “Karaman’da egitim yatirimlari açisindan iyi bir noktaya geldi. Insaat asamasindaki okul binalari da hizmete girdigi zaman bina ve derslik imkanlari bakimindan Karaman ülke genelinde ilk siralarda yer alacaktir. Devletimiz için egitim önceliklidir. Bizler de bu noktada her türlü imkani seferber ediyoruz” dedi.
Yapimi devam eden Proje Anadolu Imam Hatip Lisesine, Bakan Ömer Dinçer’in büyük önem verdigini belirten Vali Koca, yeni yapilacak Imam Hatip Lisesinin, egitim kalitesiyle bölgede öne çikan, tercih edilen bir okul olacagina inaniyorum. Egitimde devletin imkanlariyla vakif ve derneklerin katkilari birlesince muhakkak ki güzel sonuçlar alinacaktir” seklinde konustu.
Model proje okullari hakkinda bilgi veren Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ise devletin imkanlariyla halkin ve Sivil Toplum Kuruluslari (STK)'nin ortak hareket ederek egitime destek vermesinin önemli oldugunu vurguladi.
Sultanoglu, “Yeni yapilacak Imam Hatip Lisesinde ögrenim görecek ögrencilerin, yabanci dil egitimi için yurt disi programlari düzenlenerek tecrübe kazanmasi gerekir. Yine Kuran-i Kerim egitimleri de bu konuda yetkin kisilerden alinmali. Bu sebeple sadece ilimize yönelik degil bölgesel hatta uluslararasi alanlarda basarilar elde edecek okullar ve ögrenciler yetistirme hedefindeyiz. Devletimizin tüm alanlarda daha iyi seviyelere ulasabilmesi için 2023 hedefleri arasinda yer alan iyi yetismis, dünya ile yarisabilecek nesil yetistirme hedefi dogrultusunda yatirimlar ve çalismalar devam ediyor” dedi.
Sivil Toplum Kuruluslari temsilcilerinin fikir ve önerilerini sundugu toplanti karsilikli görüslerin bildirilmesiyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284