TBMM Meclis Araştırma Komisyonu İlimizi Ziyaret Etti

Tıbbi ve Aromatik Bitki çeşitliliğinin korunmasına yönelik düzenlenen ve ilimizdeki mevcut endemik bitki türlerinin masaya yatırıldığı istişare toplantısı gerçekleştirildi.

TBMM Meclis Araştırma Komisyonu İlimizi Ziyaret Etti

ÜNSPED Tarım ve Hayvancılık Ayrancı tesislerinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Başkanvekili ve Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman tarımının durumu ve sahip olduğu avantajlar konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
TBMM Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise konuşmasında, komisyonun kuruluş amacı ve yürüttüğü çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Farklı kesimlerden katılımcıların yer aldığı ve geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Meral,  endemik bitkiler konusunda ilimizde bir dizi çalışmalar yapıldığını belirterek tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda ilimizin envanterinin çıkarılmasının önem arz ettiğini dile getirdi.
Karaman’ın 200 rakım ile 2000 rakım arasında çok farklı iklim geçişlerinin yaşandığı, farklı coğrafi şekilleri ile birlikte farklı tarım ürünlerinin yetiştiği bir ilimiz olduğunu belirten Vali Meral, bu konuda Karaman’ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. 
Vali Meral konuşmasının sonunda toplantının ilimizde gerçekleşmesini sağlayan Komisyon Başkanı İbrahim Aydın, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker ve katılımcılara teşekkür ederek toplantının ilimize hayırlar getirmesini temenni etti.
Konuyla ilgili görüş ve düşüncelerin paylaşıldığı istişare toplantısı daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık tarafından yapılan ve Karaman tarım ve ekonomisinin değerlendirildiği bir sunum ile devam etti. Karaman tarımının yanı sıra ilimizdeki tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin de ele alındığı toplantı soru cevap kısmıyla sona erdi.
TBMM Meclis Araştırma Komisyonu heyeti düzenlenen toplantının sonunda çalışma ziyaretleri kapsamında daha sonra tahıl ambarlarının bulunduğu Taşkale’yi ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundular.
06 Temmuz 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen istişare toplantısına; Vali Fahri Meral’in yanı sıra TBMM Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı İbrahim Aydın, Başkanvekili ve Karaman milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Bursa Milletvekili Refik Özen, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Ayrancı Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Göze, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, komisyonun diğer üyeleri, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, sanayiciler, üreticiler ve konunun uzmanları katıldı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284