Ünüvar: Basvuruda Son 3 Gün

Is Sagligi ve Güvenligi yasasi geregince yaninda sigortali isçi çalistiran kisi ve kuruluslarin 31 Ocak’a kadar risk degerlendirmesini yapmasi gerekiyor.

Ünüvar: Basvuruda Son 3 Gün

Konuyla ilgili olarak Ilimizde çalismalarini sürdüren Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavir Ramazan Ünüvar, isverenleri uyararak, “Ister 1 kisi çalistiran berber, ister 1000 kisi çalistiran fabrika olsun, 6331 Sayili IS SAGLIGI ve GÜVENLIGI KANUNU geregi, 31 OCAK 2013 tarihine kadar " RISK DEGERLENDIRMESINI yaptirmak zorundadir. Risk Degerlendirme adi verilen bu islem; her isletmede Is Sagligi ve Güvenligi kosullarini analiz etmek ve riskleri kayit altina almak amaciyla yapilmaktadir.
1-Isverenin; risk degerlendirmesi yapmamasi veya yaptirmamasi halinde 3.234.-TL ve Aykiriligin devam ettigi HER AY için 4.851.-TL Idari Para Cezasi uygulanacaktir.
2-Isletmelerde görev yapan tüm personele (çirak ve stajyerler dahil) "Is Sagligi ve Güvenligi Egitimi" aldirmali ve egitim kayitlari muhafaza edilmelidir. Aksi takdirde, HER BIR ÇALISAN için 1.078.-TL Idari Para Cezasi uygulanacaktir.
DAHA SONRA; bu kanunun diger maddeleri için,
1- 1 kisi veya 50 kisi çalisani bulunan TEHLIKELI ve ÇOK TEHLIKELI isletmeler 01 Temmuz 2013 tarihinde,
2-Yine 1 kisi veya 50 kisi çalisani olan AZ TEHLIKELI isletmeler 01 Temmuz 2014 tarihinde,
3- 50'den fazla çalisani olan tüm isyerleri için 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüge girmistir.
50 ve üstünde çalisani olan isletmelerde IS GÜVENLIGI UZMANI ve ISYERI HEKIMI istihdami gerekecektir.
Isverenin, belirlenen nitelikte Is Güvenligi Uzmani görevlendirmemesi/çalistirmamasi halinde, 5.390.-TL ve aykiriligin devam ettigi HER AY için 5.390.- TL daha Idari Para Cezasi uygulanacaktir.
Isverenin, belirlenen nitelikte Isyeri Hekimi görevlendirmemesi/çalistirmamasi halinde 5.390.-TL ve aykiriligin devam ettigi HER AY için 5.390.- TL daha Idari Para Cezasi uygulanacaktir.
Bu hizmetler. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan verilen, "Ortak Saglik Güvenlik Birimi Yetki Belgesi" olan kisi veya sirketlerden satin alinabilinir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284