Elvan: Ugraslarimiz Karaman Için

Uzun bir süreden beri konusulan ve biran önce hayata geçirilmesi istenen Karaman Organize Hayvancilik Bölgesi ile ilgili olarak büyük bir adim atildi.

Elvan: Ugraslarimiz Karaman Için

Konuyla ilgili olarak bir açiklama yapan Karaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Karaman Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDIOSB) olarak adi degistirilen organize hayvancilik bölgesinin, Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan 24 Ocak 2013 tarihinde onaylandigini söyledi.
Elvan, Yesildere Belediyesi, Yeniagil ve Tekkeagil Mevkii'nde yaklasik 250 hektar büyüklügünde bir arazinin yatirim için ayrildigini belirterek bu bölgede süt ve damizlik düve üretimi amaciyla TDIOSB içindeki isletme büyüklükleri degismekle birlikte toplam 5.250 sagmal/bas, toplamda 13.000 sigir/bas kapasitede olacagini vurguladi.
Elvan, Karamanda hayvancilik sektörüne yaptirim yapmak isteyen mütesebbislerin önünün açilacagini ve yatirimcilarin yatirim yaptigi sektörü daha iyi taniyabileceklerini dile getirerek böyle bir yatirimin yapilmasinin tarima dayali sanayisi önde olan Karaman Ilimizin tarimsal potansiyelini daha da hareketlendirecegini belirtti.
Kurulmasinda büyük yarar bulunan hayvancilik organize sanayi bölgesi getirileri ile süt isleme tesislerinin ihtiyaci olan sütlerin ilimiz sinirlari içerisindeki hayvancilik isletmelerinden temin edilebilecegini, Karaman ekonomisine önemli katkilar saglayarak dünya standartlarina ulasma yolunda kayda deger adimlar atilmis olacagini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284