Araçlarda Kasko Sistemi Tamamen Degisiyor!

1 Nisan’dan itibaren ‘full kasko’ ve ‘süper kasko’ dönemi bitiyor. Bunun yerine dört çesit kasko gelecek. Sürücüler 100 liralik primle, mini hasar ödemesi içeren ‘dar kasko’ bile yaptirabilecek.

Araçlarda Kasko Sistemi Tamamen Degisiyor!

TÜRKIYE’DE büyük tartismaya yol açan ve 1 Nisan’da yürürlüge girecek olan araçlarin yeni sigorta sisteminin uygulama esaslari netlesti. Buna göre kaskodaki yeni sistem, zorunlu trafik sigorta bedellerini artirmayacak, aksine kaskoda 100 liraya kadar düsüsün yolunu açacak.
Star gazetesinden Hüsyin Özay'in haberine göre, Hazine Müstesarligi Sigortacilik Genel Müdürlügü yetkililerinin verdigi bilgiye göre, Resmi Gazete’de yayinlanan ‘Kasko Sigortasi Yönetmeligi’ ile hiçbir prim artisi olmayacak. Yönetmelikle halen uygulamada tartisma konusu olan kasko sisteminde ise radikal degisiklikler getirilmesi saglanacak.
Farkli tarife sistemi uygulanacak
1 Nisan’dan itibaren ‘full kasko’, ‘süper kasko’ ifadeleri tarihe karisacak. Bunun yerine dar kasko, kasko, genisletilmis kasko ve tam kasko olmak üzere 4 çesit kasko uygulanacak. Dar kasko, mini hasar ödemesini içerecek. Bunun primi düsük olacak. Örnegin 100 ve 200 liralik kaskolar söz konusu olacak. Diger 3 kaskonun ise kapsami ve fiyatlari farkli olacak. Bu kapsamdaki kaskolarin primleri parçalarin orijinal olmasi, onarimlarin yetkili servislerde gerçeklestirilmesi gibi unsurlara bagli olarak yükselecek veya düsebilecek. Tercih tamamen araç sahiplerine ait olacak.
ALKOLLÜ SÜRÜCÜ HASARINI KENDI ÖDEYECEK
Yapilan düzenleme ile alkollü sürücülerin yaptigi kazalarin ödenip ödenmeyecegi de açikliga kavustu. Buna göre alkollü sürücülerin yaptigi kazalarda hasarlar, sürücü tarafindan ödenecek. Sigorta sirketleri ise bu kapsamdaki kazalarin verdigi zararlardan sorumlu tutulamayacak.
Moralhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284