Ilkyardim Egitimi Hiz Kesmeden Devam Ediyor

Karayollari Genel Müdürlügü – 3. Bölge Müdürlügü, 33. Sube Sefligi personellerine ve Özel Kuruluslarda görev yapan 17 kisiye Il Saglik Müdürlügümüz Egitim Salonunda Temel Ilkyardim Egitimi verildi.

Ilkyardim Egitimi Hiz Kesmeden Devam Ediyor

16-18 Subat 2016 tarihleri arasinda 3 gün süren egitimde 17 kursiyere Müdürlügümüz egitmenleri tarafindan verilen ilkyardim egitiminde; Temel Yasam Destegi, Havayolu Tikanikligi, Kanamalarda Ilkyardim, Bogulmalarda Ilkyardim, Yaralanma, Yanik ve Donuklarda Ilkyardim, Kirik ve Çikiklarda Ilkyardim, Bilinç Bozukluklarinda Ilkyardim, Hasta ve Yarali Tasima Teknikleri, Zehirlenmeler ve Hayvan Isiriklarinda Ilkyardim konularinda bilgiler verildi. Egitim sonunda yapilan teorik ve uygulama sinavinda basarili olan kursiyerlere Ilkyardim Sertifikasi verilecek.
Saglik Bakanligi tarafindan çikarilan Ilkyardim Yönetmeligi kapsaminda is yerlerinde ilk yardim egitimi almis kisilerin olmasi gerektigini belirten Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, “Is sagligi ve güvenligi kapsaminda is yerlerinde ilkyardim egitimi alan ilkyardimci bulundurma zorunlulugu var. Birçok is yerinde çalisan isçilerimiz her an yaralanma tehlikesi ile karsi karsiya. Bir yaralanma aninda bu duruma aninda ve dogru müdahale etmek çok önemlidir. Dogru ve yerinde ilkyardim hayat kurtarir. Dogru ilkyardim uygulamak için ilkyardim egitimi almak gerekir” ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284