Altin Kulaçlar Engel Tanimadi

2014 Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Sampiyonasi ve Milli Takim Seçmeleri Mersin ilinde yapildi.

 Altin Kulaçlar Engel Tanimadi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun 2014 faaliyet takviminde yer alan '2014 Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Sampiyonasi ve Milli Takim Seçmeleri' 27-28 Aralik 2014 tarihleri arasinda Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda gerçeklestirilen ve 33 kulüpten 49 bayan, 68 erkek sporcu olmak üzere toplam 117 sporcunun katilimi ile sona erdi.

Mersin’de gerçeklestirilen sampiyonaya Karaman Gençlik Spor Kulübünden yüzme antrenörü Aziz Hopyar esliginde iki sporcu katildi. Renkli görüntülere sahne olan sampiyonada engel tanimayan altin kulaçlar illerini en iyi sekilde temsil edebilmek için ter döktü. Karaman adina ter döken altin kulaçlar Neslihan Kiliçoglu ve Salim Imren aldiklari derecelerle büyük bir basariya imza atarak Milli Takim kampina davet edilme hakki elde ettiler.
2014 Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Sampiyonasinda derece elde eden sporcularimizdan Neslihan Kiliçoglu 8-10 yas kategorisinde;100 metre sirt Türkiye Sampiyonu, 100 metre kurbagalama Türkiye Sampiyonu,50 metre serbest Türkiye 3.sü oldu. Diger sporcumuz Salim Imren ise 11-14 yas kategorisinde, 100 metre kurbagalama Türkiye Sampiyonu, 100 metre serbest Türkiye 3.sü, 100 metre sirt Türkiye 3.sü, 50 metre serbest Türkiye 3.sü oldu.
Altin kulaçlarin göstermis oldugu performans ve basarinin tesadüf olmadigini dile getiren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, ‘’ Spor insanlari ve ülkeleri birbirine yaklastiran, kardesligin, barisin ve dostlugun hayat buldugu bir kavramdir. Bedensel engelli kardeslerimizin kendilerine imkan taninip firsat verildiginde ne kadar büyük isler basardiklarini biliyor ve görüyoruz. Mersin’de düzenlenen yarismada bunu gördük. Yarismada dereceye giren sporcularimizi ve antrenörümüzü kutlar, basarilarinin devamini diliyorum’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284