AMED SK’ya `Ideolojik Propaganda` Cezasi

Ziraat Türkiye Kupasi maçinda taraftarlarin tezahüratlarini `ideolojik propaganda` olarak degerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed SK’ya 20 bin TL para cezasi verdi. Cezayi haksiz bulan kulüp yetkilileri ise, PFDK’nin kararina itiraz etmeye hazirlaniyor.

AMED SK’ya `Ideolojik Propaganda` Cezasi

Ziraat Türkiye Kupasi 2. Tur maçlari kapsaminda, 22 Eylül’de Karaman Belediyespor'u sahasinda konuk eden Amed SK, karsilasmada taraftarlarin tezahüratlari nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. PFDK’nin yaptigi degerlendirme sonucunda, 'ideolojik propaganda' yapildigi gerekçesiyle kulübe 20 bin TL para cezasi kesildi.
“OLDUKÇA AGIR BIR CEZA”
Kararin TFF’nin internet sitesinde yayinlanmasi üzerine açiklama yapan Amed SK Futbol Sube Sorumlusu Ekrem Yesil, cezanin dün kulübe teblig edildigini bildirdi. Cezanin, taraftarlarin Karaman Belediyespor karsilasmasinda yaptigi tezahüratlardan dolayi verildigini söyleyen Yesil, TFF’nin verdigi cezanin oldukça agir oldugunu kaydetti. Yesil, bu sezon lig maçlarinda ilk defa böyle bir cezayla karsilastiklarina dikkat çekerek, ceza verilmeden önce de konuyla ilgili herhangi bir uyarinin kulüplerine yapilmadigini savundu.
“BARISÇIL TEZAHÜRATLAR YAPILDI”
Karaman Belediyespor maçinda stadyumda bulundugunu ve taraftarin tamamen barisçil sekilde tezahüratlar yaptigina tanik oldugunu kaydeden Yesil, “O gün rakip takimi asagilayici veya kiracak sekilde bir durum yasanmadi. Cezada ilk olarak ideolojik amaçli sloganlardan bahsediliyor, o gün sporun ruhuna uygun ve barisçil tezahüratlar yapildi. Bunun disinda bizim gözden kaçirdigimiz birkaç kisinin farkli bir sekilde yaptigi bir durum varsa buna bir sey diyemem” dedi.
Yesil, karara itiraz edeceklerini de sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284