KMÜ`de Bilimsel Makale Yazma Çalistayi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) ile Spor Bilimleri Dernegi isbirliginde ‘Bilimsel Makale Yazma, Yayimlama ve Yayin Etigi’ çalistayi düzenlendi. Çalistaya BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel, Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, akademik ve idari personel ile Türkiye’nin çesitli üniversitelerinden akademisyenler ve ögrenciler katildi.

KMÜ`de Bilimsel Makale Yazma Çalistayi

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen çalistayin açilis konusmasini Çalistay Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat Tekin yapti. Çalistayin düzenlenmesinde emegi geçenlere ve katilim saglayanlara tesekkür eden Doç. Dr. Tekin çalistay programi hakkinda bilgi vererek, “Büyük bir kitle ile spor bilimleri alaninda daha açik bir yazisma yapabilmek amaciyla bu çalistayi düzenledik. Bilimsel makale yazma ve yayinlama etigi gibi önemli bir konuyu kendi içimizde degil de siz degerli akademisyenlerin de katilimiyla daha verimli bir hale getirmek istedik. Umarim hepimiz için faydali bir çalistay olur.” dedi.
Doç. Dr. Murat Tekin’in ardindan BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel söz aldi. Yunus Emre’nin ‘Gelin tanis olalim. Isi kolay kilalim. Sevelim sevilelim. Dünya kimseye kalmaz.’ sözüne atifta bulunan Prof. Dr. Kiliçel, “Ülkemizin degisik yerlerinden buraya gelen arkadaslarimizla tanismak ve görüsmek bizim için büyük bir mutluluk. Hepiniz Karaman’a hos geldiniz.” seklinde konustu.
Açilista konusmalarin ardindan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri tarafindan müzik dinletisi sunuldu. Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin’in de bir sarki seslendirdigi açilis programinda BESYO ögrencisi Fatih Nazli ise baglamasiyla salondakilere keyifli dakikalar yasatti.
Müzik dinletilerinin ardindan çalistayin ilk oturumuna geçildi. Baskanligini Doç. Dr. Murat Tekin’in yaptigi ilk oturumda Marmara Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Ögretim Üyesi Prof. Dr. F. Hülya Asçi ‘Bilimsel Makale Nasil Yazilir” konulu sunum yapti. Bilimsel makalelerin hazirlik asamasi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Asçi, “Yazmaya baslamadan önce özgün konular seçilmeli, iyi bir literatür taramasi yapilmalidir. Literatür takibi güncel tutulmali ve sonuçlarla gözlemler iyi not edilmelidir. Özgün arastirma bulgularini tanimlayan ise yazilmis ve basilmis rapordur.” dedi.
Prof. Dr. F. Hülya Asçi bilimsel makalelerin yazim sürecinden de bahsederek “Bilimsel makale yazarken elde edilen arastirmalarin paylasilmasi sunumlar ve yazili raporlar araciligiyla yapilir. Sonuçlari ne kadar göz kamastirici olursa olsun bu sonuçlar yayimlanmazsa bilimsel olarak kabul edilmez. Bir bilimsel arastirmanin bilimsel degere sahip olabilmesi için yeniden üretilebilir olmasi gerekiyor.” seklinde konustu.
Bilimsel makale yazim asamalarindan detayli olarak bahseden Prof. Dr. Asçi sunumunun ardindan salondakilerin sorularini cevapladi.
Çalistay iki gün boyunca alti oturum ile devam edecek. Türkiye’nin çesitli üniversitelerinden alaninda uzman akademisyenlerin yapacagi sunumlarda “Uluslararasi Dizinler, Etki Faktörü, Beden Egitimi ve Sporda Nitel Arastirma Teknikleri, Spor Psikolojisi, Spor Sosyolojisi, Spor Yönetimi, Rekreasyon, Hareket ve Antrenman Alanlarinda Güncel Sorunlar” gibi konular irdelenecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284