KMÜ’de ‘Dehanin Izleri: 2. Abdulhamit’ Konulu Söylesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Üniversiteli Aktif Gençler Ögrenci Toplulugu ile Kültür Ahlak ve Medeniyet Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Dehanin Izleri: 2. Abdulhamit’ konulu söylesi düzenlendi.

KMÜ’de ‘Dehanin Izleri: 2. Abdulhamit’ Konulu Söylesi

Konusmaci olarak Sanat Tarihçisi ve Arastirmaci Yazar Talha Ugurluel’in katildigi söylesiye KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ahmet Yildirim ve Prof. Dr. Osman Çevik, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, akademik ve idari personel, davetliler ve çok sayida ögrenci katildi.
Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen söylesinin açilis konusmasini yapan Üniversiteli Aktif Gençler Ögrenci Toplulugu Baskani Burak Mese, bilinçli bir gençligin yetismesine topluluk olarak katki saglamak istediklerini söyleyerek, “Üniversiteyi sadece egitim yuvasi olarak degil kendimizi yetistirmek için bir firsat gibi görüyoruz. Topluluk olarak geçmisini bilmeyen gelecegini bilemez görüsüründen hareketle bu tip organizasyonlar düzenlemeye devam edecegiz. Katilim saglayan herkese tesekkür ederim.” dedi.
Kültür Ahlak ve Medeniyet Ögrenci Toplulugu Baskani Mehmet Furkan Çörte ise Karaman gibi tarihi bir sehirde okumanin ögrenciler açisindan büyük bir sans oldugunu dile getirerek topluluk faaliyetlerinden bahsetti. Çörte, topluluk olarak amaçlarinin kültürel ve ahlaki yozlasmaya dur diyecek projeler üretmek oldugunu belirterek, “Üniversiteli ögrenci kardeslerimize asra ve kültürümüze uygun etkinlikler sunmayi amaçliyoruz. Katiliminizdan dolayi hepinize tesekkür ederim.” seklinde konustu.
Sehzadelik Yillarindan Ölümüne 2. Abdulhamit
Topluluk baskanlarinin konusmalarinin ardindan sahneye Talha Ugurluel çikti. Sehzade Hamit Efendi’yi anlamadan 2. Abdulhamit Han’i anlamanin mümkün olmadigini dile getiren Ugurluel, “2. Abdulhamit’in çocukluk döneminde içine kapanik bir kisi olmasi yine istihbaratin çok büyük önem tasidigi kendi döneminde ona büyük fayda saglamistir. Çünkü içine kapanik ve sessiz olmak o dönemin idarecileri için olmazsa olmazdi.” dedi.
Slayt sunumu ile keyifli bir anlatim sergileyen Talha Ugurluel, 2. Abdulhamit ile ilgili pek çok bilinmeyen ve merak edilen konuyu ögrencilerle paylasti. Talha Ugurluel, sunumda, 2. Abdulhamit’in sehzadelik döneminden dünyaya yayilan istihbarat agina, dindarligindan ileri görüslülügüne, neden mesruti yönetimi istemediginden idareciligine ve ölümüne kadar hayatinin bütününü kapsayan konu basliklari ile dinleyicileri tarihin sayfalarinda keyifli bir yolculuga çikardi.
Talha Ugurluel’in ögrencilerin sorularini cevaplandirmasi ve plaket takdiminin ardindan söylesi sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284