Karaman`da 2015`te Kaçak Avdan 133 Kisiye Ceza Kesildi

Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri, 2015 yilinda kaçak av yaparken yakaladigi 133 kisiye 127 bin 617 lira para cezasi kesti.

Karaman`da 2015`te Kaçak Avdan 133 Kisiye Ceza Kesildi

Karaman’da Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü basta olmak üzere il ve ilçe jandarma komutanliklari, belgeli avcilar, avci dernekleri ve köy muhtarliklarinin da destegi alinarak av koruma ve kontrol çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü’nden alinan bilgiye göre, 2015 yilinda yapilan av koruma ve kontrol çalismalari neticesinde, Karaman il sinirlari içerisinde 133 kisi hakkinda “Av Kabahati Suç Tutanagi” düzenlenerek idari yaptirim kararlari ve tazminat cezasi uygulandi. Av kabahati suçundan dolayi toplam 127 bin 617 TL para cezasi kesildi. Merkez Av Komisyonu kararina göre de avda kullanilmasi yasaklanan araç ve gereçler arasinda yer alan 36 adet yari otomatik ve otomatik tüfege el konuldu. Mülkiyeti kamuya geçirilmis, 3 adet otomobil, 1 adet jeep ve 1 adet traktör olmak üzere 5 adet araca ise far ile av yapilmasindan dolayi el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesi karari alindi.
Müdürlük yetkililerinden yapilan açiklamada ise, “2015 yili Orman ve Su Isleri Bakanligi tarafindan ‘Kaçak Avcilikla Mücadele Yili’ ilan edilmis olup, Karaman Sube Müdürlügü av koruma ekibimizce kaçak avcilikla mücadeleyi etkin ve hassasiyetle yürüterek denetimlere araliksiz olarak devam edecektir” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284