Turkcell, Gelecegi Karaman’daki Ögrencilerle Yaziyor

Turkcell’in “Gelecegi Yazanlar” ekibinin mobil uygulama ve gelistirme alanindaki bilgi birikimi ve deneyimlerini üniversite ögrencileriyle paylasmak üzere hayata geçirdigi “Gelecegi Yazanlar Üniversite Egitimleri” kaldigi yerden devam ediyor. Simdiye kadar 78 ilde 98 üniversitede 6 binden fazla ögrenciye egitim veren “Gelecegi Yazanlar” ekibi sene sonuna kadar toplam 81 ilde 101 üniversitede egitimlerini gerçeklestirecek.

Turkcell, Gelecegi Karaman’daki Ögrencilerle Yaziyor

Gelecegi Yazanlar ekibinin yeni duragi Karaman oldu. Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi’nde farki bölümlerde ögrenim gören yaklasik 300 ögrenciye mobil uygulama gelistirme egitimleri verildi.
Turkcell Terminal ve Mobilite Direktörü Anil Gül konuyla ilgili yaptigi açiklamada: “Gençlerimizin girisimcilik, yazilim gelistirme alaninda yarattigi yenilikçi fikirlerinin, tüm Türkiye için bir kazanima dönüsmesi için hayata geçirdigimiz “Gelecegi Yazanlar” projemiz kisa sürede bir yazilim okuluna dönüstü. Bu okuldan daha çok kisi fayda saglasin düsüncesiyle de Gelecegi Yazanlar ekibimiz “Gelecegi Yazanlar Üniversite Egitimleri”ni hayata geçirdi. Türkiye’nin dört bir tarafinda toplam 98 üniversitede binlerce gencimizle bu egitim vesilesiyle bir araya geldik. Tarimdan sanayiye, egitimden sagliga kadar birçok alanda toplumsal ve sektörel fayda saglayacak mobil yazilim olusturabilme potansiyeline sahip ögrencilerimizle tanistik. Var olan bu potansiyeli kesfetmenin, desteklemenin ve beslemenin çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Bu güne kadar oldugu gibi bundan sonra da ülkemizin teknoloji ile sosyal dönüsümüne katki sunabilecek farkli projeler üretmeye devam edecegiz” dedi.
Mobil uygulama gelistirmenin püf noktalari
Mobil platformlarin tanitildigi ve genel bilgilerin verildigi “Gelecegi Yazanlar Üniversite Egitimleri”nde ögrencilere Android platformunda bir mobil uygulamanin nasil gelistirilecegi ve gelistirilen bu uygulamanin mobil pazarlarda nasil yayinlanacagi ögretiliyor. Ardindan o ana kadar aktarilan egitimin verimliligini ölçmek adina Gelecegi Yazanlar portalinda yer alan Android 101 sinavi yapiliyor. Ögrenciler bu sinavla Gelecegi Yazanlar portaliyla tanisarak ‘Gelecegi Yazanlar’ projesinin bir üyesi olabiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284