`Vermeyende almayanda ceza alacak`

Maliye Bakani Simsek`ten vatandasa fis uyarisi: `Lütfen unutmayalim, fatura vermeyene oldugu gibi, saticidan fis, fatura ya da doktordan makbuz almayanlara da ceza kesilir.`

`Vermeyende almayanda ceza alacak`

Maliye Bakanligi, KDV'nin devreye girmesiyle 80'li yillarda televizyonun demirbaslarindan olan “Saticidan fis isteme” tanitim spotlarinin yeniden yayinlanmasi için bir çalisma baslatti.
Özalli yillarin akilda kalanlarindan olan uygulamaya iliskin hazirligi Maliye Bakani Mehmet Simsek duyurdu. Simsek, Twitter'da takipçileriyle söylesirken bir vatandasin saticidan satis fisi istediginde “Zaten is yapmiyoruz, bir de vergi verirsek batariz” dedigini ve kendisine fis vermediginden yakindi.
Bunun üzerine Maliye Bakani Simsek, “Aldiginiz tüm mal ve hizmet bedeline KDV dahildir. Fis almazsaniz 75 milyonun hakki olan vergi saticinin cebinde kalir... Lütfen unutmayalim, fatura vermeyene oldugu gibi, saticidan fis, fatura ya da doktordan makbuz almayanlara da ceza kesilir” dedi.
“KDV'SI IÇINDE, SATIS FISI CEBIMDE...”
“Rahmetli Turgut Özal bu konuda çok hassas davraniyordu kamu spotlari yaptirmis bir alis veris bir fis sloganini üretmisti” seklinde hatirlatmalar üzerine de Bakan Simsek, “Çok dogru. Biz de kamu spotlari hazirliyoruz. Yakinda bu konuda yogun bir kampanya baslatacagiz” haberini verdi.
Simsek sahte faturalari ortadan kaldiracak ciddi müeyyideler için yasal düzenleme yapmayi planladiklarini belirtti.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284