Bulut: Bizde Karaman’in Kizilderilisi Miyiz?

Ilimize bagli Yesildere Kasabasi Denircik Mahallesi muhtari Lütfi Bulut ve köylüler adina Ismail Tuncel, Mustafa Aktag ve Fatih Okyay’la birlikte Valilige gidip dertlerini anlattilar.

Bulut: Bizde Karaman’in Kizilderilisi Miyiz?

Muhtar Bulut konuyla ilgili olarak gazetemize yaptigi açiklamada, “Sayin valimize köylümüze yapilan ve yapilmak istenen haksizliklari sözlü olarak anlattik ve konulari içeren yazili dilekçemizi de bizzat kendilerine takdim ettik. Bizler baraj nedeniyle yurdumuzdan, hayallerimizden kovulduk. Devletimiz bir nebze yaramizi gidermek için Eregli yolundaki bütün Karamanlinin bildigi TOKI konutlarini yapti ve bizlere teslim etti. Ama ne yazik ki simdi de evlerimizin hemen 600 metre yakinina, yani burnunun dibine hayvancilik organize sanayi adi altinda 13000 büyükbas hayvandan bahsediliyor. Allah askina devletimiz buranin bu merasi olmasa idi bize devletin kurumu TOKI araciligi ile bu seçilen yere yeni evlerimizi yapip bize teslim eder miydi? Sayin Valimizden bizden yerlesim yerine misafirimiz olarak gelerek meydana gelebilecek problemleri bizzat yerinde incelemesini, yeni olusturulmak istenen hayvancilik bölgesinin mevzuatlara uygun olup olmadiginin arastirilmasini talep ettik.
Biz köylüler olarak devletimizden adalet istiyoruz. Konuyu Basbakanimiza da mutlaka aktaracagiz. Basbakanimizin, devletin iki kurumunun birinin yapip öbürünün bozdugu bir olaya sicak bakmayacagini biliyoruz, Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan’in bu yanlisliga dur diyecegine inancimiz tamdir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284