Konya’dan Karaman’a Seyahat Süresi Yarim Saate Düsecek

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, Konya-Karaman hizli tren hattindaki çalismalarin süratle devam ettigini, tamamlandiginda bu iki kentin arasindaki seyahat süresinin yarim saate inecegini belirtti.

Konya’dan Karaman’a Seyahat Süresi Yarim Saate Düsecek

Bakan Yildirim, Konya Mevlana Meydani'nda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla düzenlenen, Rayli Sistem Açilisi ve 72 Adet Tramvay Tasiti'nin Hizmete Alim Töreni'nde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 2002 yilinin Kasim ayinda göreve geldiginde ilk talimatinin, Osmanli, Selçuklu ve modern Türkiye'nin baskentlerini birbirine hizli trenle baglanmasi oldugunu söyledi.
Bu talimatin ardindan hemen harekete geçtiklerini anlatan Yildirim, öncelikle Ankara-Eskisehir sonrasinda da Mevlana'nin sehri Konya'yi baskent Ankara'ya bagladiklarini ifade etti.
Yildirim, Konya'yi bölünmüs yollarla etrafindaki sehirlere bagladiklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:
"Konya'dan Karaman'a hizli tren çalismalari süratle devam ediyor. Tamamlandiginda bu iki kentin arasi yarim saate inecek. Bu yilin baslarinda Büyüksehir Belediyesinin talebi üzerine, Konya'da rayli sistemin artirilmasi, hizli tren gari insaasi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve kampüsü kapsayan yeni rayli sistemin yapilmasi, 45 kilometre rayli sistem ilave edilmesi için Bakanlar Kurulu kararini almis ve Bakanligimiza bu görevi vermistir. Bundan böyle bizim vazifemiz de yürüyen ve gelisen Konyamizin bu rayli sistem ihtiyacini karsilamak için gereken çalismalari yapmaktir. Bu amaçla proje çalismalarina baslandi. Bunlari takiben yolcu talebinin en fazla oldugu noktadan baslamak üzere rayli sistem çalismalari da baslamis olacaktir. Simdiden hayirli ugurlu olsun."
Konya'nin kültür, tarih, ticaret ve hizli trenle kazandigi konumunu daha da ileriye götürmek istediklerini dile getiren Yildirim, Basbakan Ahmet Davutoglu'nun siyasetinde ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in verdigi destekle yeni hizmetleri Konya ile bulusturmaya kararli olduklarini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284