MEB`den SBS Için Çok Önemli Genelge

Seviye Belirleme Sinavi (SBS) ile Parasiz Yatililik ve Bursluluk Sinavi`na (PYBS) girecek ögrencilerin, islemlerini süresi içinde eksiksiz yapip yapmadiklarini sistem üzerinden kontrol etmekten, okul müdürlükleri birinci derecede sorumlu olacak.

MEB`den SBS Için Çok Önemli Genelge

Milli Egitim Bakani Nabi Avci imzasiyla yayimlanan SBS ve PYBS genelgesinde, sinavlarin 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günü yurt içi ve yurt disi sinav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da yapilacagi animsatildi.
SBS ve PYBS ile ilgili tüm islemlerin e-Okul sistemi üzerinden gerçeklestirilecegine deginilen açiklamada, ögrencilerin herhangi bir sorun veya zorlukla karsilasmamasi için e-Okul sisteminde kayitli ve bilgilerinin olmasi gerektigi belirtilen genelgede, basvuru döneminde SBS ve PYBS kilavuzlarina ''//www.meb.gov.tr'' ve ''//oges.meb.gov.tr'' adreslerinden ulasilabilecegi ifade edildi.
SBS ve PYBS basvurusuyla ilgili yapilacaklara yer verilen genelgede, iki sinav için de 27 Mayis 2013 tarihinden itibaren ''//www.meb.gov.tr'' ve ''//oges.meb.gov.tr'' internet adreslerinden, okul müdürlükleri tarafindan kesinlikle renkli çikti alinip mühürlenerek onaylandiktan sonra ögrenciye teslim edilecegi belirtildi.
Genelgede, sinavlarla ilgili tüm bilgi ve duyurularin ''//oges.meb.gov.tr'' internet sayfasinda sürekli yayimlanacagi ifade edilerek, adaylarin, velilerin ve okul yöneticilerinin bu internet sayfasini sürekli takip etmeleri gerektigi bildirildi.
Tüm basvuru islemlerinin yapilmasindan adayin velisinin, takip edilmesinden okul müdürlügünün sorumlu oldugu bilgisine yer verilen genelgede, ögrencilerin SBS ve PYBS islemlerini süresi içinde, eksiksiz yapip yapmadiklarini sistem üzerinden kontrol etmekten okul müdürlüklerinin birinci derecede sorumlu oldugu kaydedildi.
Genelgede, okulun internet baglantisi olmamasi veya herhangi bir aksaklik nedeniyle basvuru onayinin yapilamamasi durumunda, gerekli tedbirler alinarak baska okul veya il/ilçe milli egitim müdürlügünün internet erisim imkanlarini kullanilarak ögrencilerle ilgili islemlerin takip edilecegi uyarisinda bulunuldu.
Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284