Yasama Yol Ver Projesi 2016 Yilinda Da Devam Ediyor

Saglik Bakanligi tarafindan toplumsal farkindaligin artirmak ve trafikte seyreden ambulanslara sürücülerin yol vermesini saglamak amaci ile baslatilan ‘’ Yasama Yol Ver Projesi’’ ilimizde 2016 yilinda da devam ediyor.

Yasama Yol Ver Projesi 2016 Yilinda Da Devam Ediyor

Karaman Il Saglik Müdürlügü tarafindan gerçeklesen proje kapsaminda; 24 Aralik 2015 Persembe Günü Maresal Mustafa Kemal Ilkokulunda, 25 Aralik 2015 Cuma Günü Karaman Devlet Hastanesinde stant açilmistir. 6 Ocak 2016 Çarsamba Günü Vilayetler Birligi Anaokulunda 150 ögrenciyi bilgilendirildi.
Açilan stantlarda bilgilendirme brosürleri dagitilarak, kisilere 112 Acil Yardim Hatti hakkinda bilgi seviyelerini arttirmak, 112 Acil Çagri hattina yapilan gereksiz aramalari azaltmanin önemi vurgulanarak ve olagan disi durumlarda davranis becerilerinin gelistirilerek yaralanma sayilari ve kazalara bagli ölümleri azaltmak konularinda bilgiler verildi.
6 Ocak Çarsamba günü Vilayetler Birligi Anaokulunda yapilan etkinlikte 150 ögrenciye bilgilendirici çizgi film seyrettirildi. Okul çagi çocuklarinin karsilastiklari saglik problemlerinde nasil davranmalari gerektigi konusunda bilinçlendirmek, okul çagindan baslamak üzere çocuklarda güvenli davranis kaliplarinin gelismesini ve güvenlik malzemelerinin kullanimini saglamak gibi pek çok konuda bilgilendirme yapilarak çocuklar ambulansa bindirilerek ambulans ve malzemelerin tanitimi yapildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284