Yerli Mali Yurdun Mali Herkes Onu Kaynatmali

Ilimiz Mehmet Çavas Ilkokulunda her yil 12-19 Aralik tarihlerinde kutlanan “Tutum Yatirim ve Türk Mallari Haftasi” farkli bir etkinlikle kutlandi.

Yerli Mali Yurdun Mali Herkes Onu Kaynatmali

Bu yil ikincisi yapilan bulgur ikrami ile okul veli isbirligi saglanirken ayni zamanda yerli mali haftasinda bir gelenek yasatildi.
Okul Aile Birligi ve okul idaresinin isbirligiyle okul avlusuna kurulan kazanlarda bulgur kaynatilarak velilere ve ögrencilere ikram edildi. Okul Aile Birliginden yapilan açiklamada “Yerli mali haftasinda saglikli ve geleneksel yiyeceklerimizle beslenme konusunda farkindalik yaratmak amaciyla iki yildir bu haftada bulgur kaynatarak ögrencilerimize ikram ediyoruz. Cips, kola tarzi saglik için hiç de yararli olmayan yiyecek ve içecekler çocuklarimiz için tehdit içeriyor. Eski gelenegimizde oldugu gibi tamamen dogal, üstelik yerli üretim olan bugday, nohut ve misirdan kaynatilan bulguru ikram ederek ögrencilerimize saglikli ve dogal beslenme konusunda farkindalik yaratilmaya çalisilmistir. Bulgur ayni zamanda eskiden oldugu gibi bugün de çogu evde kis gecelerinin yiyeceklerinden. Bizler de hem bu gelenegi yasatmak adina hem de ögrencilerimize saglikli beslenme konusunda örnek olmasi için böyle bir etkinlik gerçeklestirdik. Emegi geçen okul idarecilerimize, ögretmenlerimize ve velilerimize tesekkür ediyoruz.” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284