Karaman Turizm’de De Ataga Geçti

Karaman Belediye Baskanligi ile Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’nün Karaman turizminin gelisimini hizlandirmak için üzerinde çalistigi ve Kültür ve Turizm Bakanligi’na sundugu 5 ayri proje Bakanlik tarafindan kabul edildi. Söz konusu projelerden Taskale ve Karadag bölgesini kapsayan, ikisi Türkiye’deki 270 Kültür ve Turizm Koruma ve Gelisim Bölgesi Projesi çerçevesinde degerlendirmeye alinirken, Bakanligin olumlu görüsüyle Yatirim ve Isletmeler Genel Müdürlügü’nde isleme alindi. Karaman’in yerli ve yabanci turizmden daha çok pay alabilmesi için hazirlanan diger 3 proje ise Bakanlik tarafindan kabul edilerek 2016 yatirim programina dâhil edilmek üzere isleme konuldu.

Karaman Turizm’de De Ataga Geçti

Karaman’a kazandirilan 5 ayri proje ile ilgili hem Kültür Turizm Il Müdürlügü’nün, hem MEVKA’nin, hem de Karaman Belediyesi’nin ciddi bir hazirlik yaptigini söyleyen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, söz konusu 5 projenin tamamlanmasiyla birlikte Karaman Ekonomisine Turizm sektörüyle yeni bir gelir kapisi açilacagini belirtti. Bu 5 projenin Karaman için baslangiç oldugunu vurgulayan Baskan Çaliskan, projelerin Bakanlik nezdinde isleme alinmasini saglayan ve süreci bizzat takip ederek Kültür ve Turizm Bakani Yalçin Topçu’yu projelerle ilgili bilgilendiren Karaman AK Parti Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker’e de tesekkür etti.
Karaman’in hem doga turizmi hem de kültür turizmi açisindan muhtesem bir potansiyele sahip oldugunu söyleyen Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan: “Milletvekilimiz Sayin Konuk’un israrla üzerinde durdugu ve Antalya ile Mersin’e gelen yaklasik 20 milyon turistten önemli bir kismini Karaman’da da misafir edebilecegimiz, Karaman’in isin merkezinde yer alacagi Turizm Havzasi için bu projeler önemli bir esik teskil ediyordu. Sayin Milletvekillerimiz siyasi ortamdaki belirsizliklere ragmen bu projelerin takipçisi oldular, Bakanlik ile temaslari bizzat yürüterek bürokratik süreçleri hizlandirdilar ve bu projelerin gecikmesine müsaade etmediler” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanligi’nca kabul edilen 5 ayri turizm projesinin tamamlanmasiyla Karaman ekonomisi için yeni bir gelir kaynaginin olusacagini söyleyen Baskan Çaliskan, projelerle ilgili detaylari da paylastigi açiklamasinda özetle sunlari söyledi:
“Bu projelerin Karaman ekonomisine üç ayri etkisi olacak. Bu projelerin birinci etkisi turizm yatirimlarina olacak. Projelerin uygulamaya geçilmesiyle birlikte Karaman’a turizm yatirimi cazip hale gelecek. Ikinci etkisi, turizm açisindan zenginliklere sahip ilimizde sosyal hayat daha da canlanacak. Üçüncü etkisi ise kentsel mekânlarimiz tarihi dokuya uygun olarak restore edilecek ve Karamanogullari’nin payitahti, tarihi agirligina yakisir bir tarih ve kültür merkezi haline gelecek. Ancak bu detaylarin haricinde bu projelerin Karamanimiza ve hemsehrilerimize bir etkisi daha olacak ve Karaman ekonomisine turizm gelirleri de dahil olacak. Bakanlikta isleme alinan iki projemiz Türkiye’de 270 Kültür ve Turizm Koruma ve Gelisim Bölgesi Projesi kapsaminda olan projelerdir. Bunlardan biri Taskale Köyünün Turizm Alani ve Karadag’in Kültür ve Turizm Koruma ve Gelisim Bölgesi ilan edilmesidir ki, bu sürecin tamamlanmasiyla bölgeye özel sektör tarafindan yatirim yapilmasinin önü açilacak, bölgeye yapilacak turizm yatirimlari cazip hale gelecektir. Digeri ise Karadag bölgesine sosyal tesis yapimdir. Il Kültür Turizm Müdürlügü ve Il Özel Idaresi’nin yürütecegi bu projede MEVKA’da yer alacak ve proje kapsaminda Maden Sehri ve Degle ören yerlerine tarihi dokuyu bozmayacak sekilde bungalov evler, yürüyüs yollari ve sosyal tesisler yapilacak. Isleme alinan ve 2016 yatirim Programina dâhil edilmesi için Bakanligin islemleri baslattigi diger üç projeden biri Belediyemiz ile Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüzün isbirligi ile yürütülecek Çesmeli Kilise ile Tartanlar Konagi arasinin turizm amaçli çevre düzenlemesi projesidir. Yeme içme alanlarinin da olusturulacagi proje yatirim programina alinir alinmaz ise hemen baslanacaktir. Bir diger proje Ermenek Çamlica Köyündeki Izgarlar Konagi’nin restorasyon projesi ve nihayet üçüncüsü de Maden Sehri köyündeki Binbir Kilise yapilarinin en büyügü olan 1 Nolu Bazilika’nin ve Degle Ören yerindeki 31,32,33 nolu kliselerin ve Piskoposluk Sarayi’nin restorasyon projesidir. Bu 5 projenin birden baslamasiyla birlikte turizm sektöründe de Karaman ciddi yatirim almaya baslayacak, inanç ve kültür turizmi için önemli bir mesafe kat edecektir. Bizim gayretimiz sehrimizin ekonomik açidan gelir kaynaklarini çesitlendirmek ve çogaltmak içindir. Sehrimizin sosyal hayatini daha canli hale getirmek içindir. Kaldi ki, Turizm ayni zamanda bir iletisim kanalidir ve sehrin marka degerini yükseltmek, sehrin ticaretini de gelistirmek için önemli bir islev görür. Biz eger turizmi ne kadar çok gelistirebilir, Karaman’a ne kadar çok insanin ayak basmasini saglarsak diger sektörlere de o kadar destek veririz. Biz sehrimizin ve hemsehrilerimizin gelirlerinin çesitlenmesi için gayret gösteriyor, sanayisiyle de, tarimiyla da, ticaretiyle de, turizmiyle de büyük Karaman için çalisiyoruz”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284