Karaman’da Agustos Ayinda Emniyet 10 Bin 548 Paket Gümrük Kaçagi Sigara Ele Geçirdi

Kaçak sigara ülkemizin en önemli problemlerinden biri haline gelmis, gerek kamu sagliginin tehlikeye girmesinde gerekse de ülke ekonomisinin zarara ugramasinda rol oynuyor.

Karaman’da Agustos Ayinda Emniyet 10 Bin 548 Paket Gümrük Kaçagi Sigara Ele Geçirdi

Kaçak sigaranin etkilerini ve sonuçlarini topluma anlatmak üzere Mayis ayinda Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) tarafindan “Dikkat, Bilmedigin Gerçekler Var!”’ kampanyasi baslatildi. Toplumun her kesiminin ilgisini çeken bu kampanya, esnaf ve TESK tarafindan omuz omuza yürütülmeye devam ediyor.
Karaman’daki lisansli bayi sayisi 590 iken, kaçak sigara satisi yapilan yasal olmayan alanlarin sayisinin da 412’e ulastigi tahmin ediliyor. Bu durum yüzünden esnafimiz maalesef magdur oluyor ve gelir kaybi yasiyor. Daha da önemlisi kaçak sigara pazarinin yayginligi, 18 yasindan küçükler için büyük bir risk olusturuyor. Ayrica; Türkiye Ziraatçilar Dernegi’nin yaptirdigi "Hileli Gidalar" arastirmasinda kaçak sigaralarda kullanilan tütünün içine tahta tozu katildigi ortaya çikti. Karaman’da kaçak sigarayla mücadele operasyonlarina devam eden emniyet güçleri, Agustos ayinda 10 bin 548 paket gümrük kaçagi sigara ele geçirdi.
Son dönemde cezalarin artirilmasi ve ALO 136 Ihbar Hatti’nin aktif olmasiyla kaçakla mücadelede önemli gelismeler yasandi. Gümrük ve Ticaret Bakanligi’nin ALO 136 Ihbar Hatti sayesinde vatandaslarimiz, kaçakçilikla mücadeleye destek vermis olacaklar. Kaçak ürün yakalatan kisiler para ödülü kazanabilecekler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284