Zengen Köyü Toplulastirma Kapsamina Alindi

Ilimize bagli Zengen Köyü, arazi toplulastirma kapsamina alindi.

Zengen Köyü Toplulastirma Kapsamina Alindi

Zengen köyünü ziyaret eden Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, köy muhtari Muammer Yildiz’dan köyün tarimsal durumu hakkinda bilgiler aldi.
Keskin’in ziyaretine Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Ugur Erkan ve Koordinasyon Tarimsal Veriler Sube Müdürü Ibrahim Erkol da eslik etti.
Köy odasinda çiftçilerle bir araya gelen Il Müdürü Keskin arazi toplulastirmasinin önemine deginerek, Karaman’da Zengen Köyünün de arazi toplulastirma çalismalari kapsamina alinmasi ile birlikte 44 köye ulasarak toplam toplulastirma alaninin 181.182 hektara ulastigini, toplulastirmasi tamamlanan ve devam etmekte olan projelerle birlikte toplam alanin 254.685 hektar oldugunu ifade etti.
Köy Muhtari Muammer Yildiz ise, arazi toplulastirma çalismalari ile tarimsal verimin yükselecegini, toplulastirma sonrasi tarimsal girdilerin daha ekonomik olarak kullanilacagindan, artan verim ile birlikte tarimsal gelirlerinin yükselecegine inandigini söyledi.
Il Müdürü Keskin, arazi toplulastirmasinin karli ve gelismis bir tarim için zorunluluk oldugunu belirterek, “Arazi yapisi küçük, parçali, daginik ve sekli bozulmus arazilere sahip isletmelerde karli bir üretim yapmak son derece sikintilidir. Bu baglamda karli bir üretim için arazi toplulastirma islemleri büyük önem arz etmektedir. Çok parçali, küçük ve daginik parsellerde sulama, drenaj, yol, tesviye, islah gibi kültür teknik hizmetlerinin uygulanmasi son derece zor ve masraflidir. Bu sebeple, günümüzde arazi toplulastirma islemleri kültür teknik hizmetleri ile birlikte yapilmakta, bu islem çok yönlü arazi toplulastirmasi olarak tanimlanmaktadir. Arazi toplulastirmasi ile üretim ve ulasimda saglanan kolayliklar yaninda bu isler için ayrilan zaman ve masraf azalarak, çiftçimizin refah seviyesi yükselmektedir. Karaman Ilimizde de 3083 Sayili "Sulama Alanlarinda Arazi Düzenlenmesine Dair Tarim Reformu Kanunu" kapsaminda yürütülen Arazi Toplulastirma çalismalari yogun bir sekilde sürmektedir. Ilimizde, bu Kanun kapsaminda tamamlanmis olan 7 adet proje bulunmaktadir. Bu 7 adet projede toplam 12 adet köy/kasaba yer almakta olup, 56.203 hektar alanin arazi toplulastirmasi tamamlanmistir. Ayrica, önceki yillarda Il Özel Idaresi tarafindan 8 köyde toplam 17.300 hektar arazinin toplulastirmasi tamamlanmistir. Ilimizde arazi toplulastirma çalismasi tamamlanmis köy/kasaba sayisi 20’dir ve bunlarin toplam alani 73.503 hektardir dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284