Ilan Gelirlerinden Internet De Yararlanacak

Basin Ilan Kurumu (BIK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, kamu reklamlarinin internet medyasina da verilecegini söyledi.

Ilan Gelirlerinden Internet De Yararlanacak

Trakya Gazeteciler Dernegi'nin Trakya Üniversitesi (TÜ) Sanat Egitim Merkezi'nde düzenledigi ''1. Balkan Bulusmasi'' etkinligine katilmak için kente gelen Atalay, gazetecilerin sorularini yanitladi.
Atalay, bir gazetecinin ilanlarla ilgili sorusu üzerine, çalismalarin devam ettigini belirterek, ''Kamu ilanlariyla, kamu reklamlariyla ilgili birkaç bölümde çalismalar devam ediyor. Basindan sorumlu Basbakan Yardimcimiz Bülent Arinç Bey baskanliginda, Basin Yayin Enformasyon Genel Müdürlügü (BYEGM) olsun, RTÜK olsun, özerk bir kurum olarak biz de birtakim çalismalar yapiyoruz'' diye konustu.
Internet medyasinin hukuki düzenlemeleriyle ilgili çalismalar yapildigini animsatan Atalay, sunlari kaydetti:
''Var olan kaynaklarin korunmasi, yeni kaynaklarin ilave edilmesi için çabalarin saglanmasi, yeni çikan bir alan, internet medyasinin gazete/gazeteci olduguna dair hukuki bir zemine oturtulmasi için çalismalar sürüyor. BYEGM, internet medyasinin yasal dayanagini hazirliyor. Bu konuda bir çalisma vardi, Basbakan Yardimcimiz Bülent Arinç Bey de zaman zaman açikliyor, Bakanlar Kurulu'nda imza asamasina kadar getirilen ancak 'birtakim ilaveler yapilsin' diye yeniden çalismalar yapiliyor.
Daha sonra sevk edilecek. Onunla baglantili olarak Basin Ilan Kurumu'nun mevcut düzenlemesini gelismis hale getirmek, sube açtigimiz illerin çevresini ilçelerle sinirlandirmak, sube açmadigimiz illerimizi de kucaklayacak düzenlemelerin çalismalarini yapiyoruz.''
''Internet medyasi da ilan alabilecek''
Atalay, internet medyasina ilan verilmesine iliskin soruyu ise su sekilde yanitladi:
''Tabii... Kamu reklamlari internet medyasina da verilecek, çagimizin en önemli haberlesme unsurlarindan biri. Sosyal medya ortaligi kasip kavuruyor, kayitsiz kalamazsiniz. Bu nasil olacak? Yasal bir düzenleme yapildiktan sonra yönetmeligi hazirlanacak.
Internet medyasinin ilan alabilmesi için çesitli kriterler baz alinabilir. Tiklanma oranina bakilabilir, çalistirdigi personel sayisina, haberciligine bakilabilir. Çünkü bugün yazili basindan birtakim kriterler isteniyor, yüzölçümü, personel sayisi ve tiraja bakiliyor.
'Benzeri özellikler internet medyasinda da aranacaktir' diye düsünüyorum.''
Yerel gazetelerin ibraz etmesi gereken bazi defterlerin noter yerine valililerce onaylanmasinin yararli olacagi görüsünün dile getirilmesi üzerine Atalay, söyle konustu:
''Bizim kurallarimiz degismez kurallar degil. Basin Ilan Kurumu 52 yasinda, yasasinda güncellemeyi çok hizli yapamadi, belli dönemlerde mevzuatinda degisiklik yapti ama yasamizin köklü bir sekilde elden geçmesi lazim. Bununla ilgili çalismalar yapiyoruz.
Miadi dolmus bazi maddeler kaldirilabiliyor (genel kurul karariyla olanlar), gündemden düsmüs maddeler var. TBMM'de ortadan kaldirilabilir. Biz denetlememizi yaparken, elimizdeki argümanlar ne olsun, onlara bakiyoruz. Daha iyi bir kontrol sistemi getirdigimiz yerlerde de eskilerini kaldiriyoruz.''
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284