Karaman, Gida Denetimlerinde 4. Sirada

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, Gida ve Yem Sube Müdürlügü`nün 2015 yili çalismalarinin degerlendirildigi toplanti 11 Ocak 2016 günü yapildi. Toplantiya Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Il Müdür Yardimcilari Baran Yavuz Yürekli ve Abdullah Kaya, Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz ile Sube Personeli katildilar.

Karaman, Gida Denetimlerinde 4. Sirada

Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin ise, “Gida güvenligi, insanlarin saglikli ve aktif bir yasam için tercih ettikleri ve ihtiyaç duyduklari besin degeri yüksek gidalara istedikleri zamanda, yeterli miktarda ve güvenli olarak ulastiklari zaman gerçeklesecektir. Vatandaslarimizin daha saglikli gida tüketmeleri için çalismalarimizi yogun bir sekilde sürdürüyoruz. Ayrica Bakanligimizin 174 Alo Gida hattina yapilan ihbar ve sikayet degerlendirilerek en kisa sürede denetimler yapilarak gerekli islemler yapilmistir. Saglikli gidanin üretilmesi ve tüketilmesi için özverili ve yogun bir çalisma sergileyen sube personelimize çabalarindan dolayi tesekkür ediyorum. Gece gündüz demeden denetimlerini sürdüren denetim personelimiz ülkemiz ortalamalarinin üzerinde bir denetim çalismasi yürütmüslerdir” dedi.
Toplantida Gida ve Yem Sube Müdürlügünün 2015 yili faaliyetleri hakkinda bilgiler veren Sube Müdürü Fatih Ayaz, “Vatandasimizin daha hijyenik daha yüksek kalitede gida tüketmesini saglamak amaci ile Il Müdürlügümüz kontrol görevlileri tarafindan Karaman genelinde faaliyet gösteren 2 bin 316 gida isletmecisine yönelik 2015 yili içerisinde 4 bin 539 denetim gerçeklestirmis, 400’e yakin farkli ürün grubundan numuneler alinmis ve toplamda 34 isletmeye 148 bin 323 TL Idari Para Cezasi kesilmistir. Gerçeklestirilen 4 bin 539 denetim ile 2015 yili için planlanan 4 bin denetim hedefine ulasilmis ve ülkemiz genelinde 81 il müdürlügünün gerçeklestirdigi denetim ve isletme sayilarina bakildiginda Karaman 4. sirada yer almistir. 2016 yili için planlanan denetim sayisi hedefimiz ise 5 bin dir. Bizim buradaki hedefimiz çok denetim çok fazla ceza vermek degil, denetimlerimizi egitim maksatli yapmak ve vatandasimizin sagligini korumaktir. Böylece vatandaslarimizin daha hijyenik daha yüksek kalitede gida tüketmesini saglamaktir. Bu sebeple 2015 yili içerisinde de Gida Güvenligi ve Kalitesine yönelik bilinci gelistirmek için yapacagimiz egitim çalismalarina da büyük önem verecegiz” dedi.
Sube Müdürü Ayaz ve Sube personelini tebrik eden Keskin, zorlu ve stresli bir görev yürüten sube personelimizin çalismalarinda her zaman yanlarinda oldugunu ifade etti. Toplanti 2015 yili denetim çalismalarinda gösterdikleri gayretli çalismalardan dolayi denetim personeline Il Müdürü Keskin ve Il Müdür Yardimcilarimiz tarafindan tesekkür plaketi verilmesi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284