Karamanli Sehit Son Yolculuguna Ugurlandi

Sirnak’in Idil ilçesinde teröristlerle girdigi çatismada agir yaralanan ve kaldirildigi hastanede sehit düsen Özel Harekat Polisi Hakan Yilmaz, Karaman’da binlerce kisi tarafindan son yolculuguna ugurlandi.

Karamanli Sehit Son Yolculuguna Ugurlandi
Sirnak’in Idil ilçesinin PKK’li teröristlerden temizlendigi gün girdigi çatismada sehit düsen 2 çocuk babasi Özel Harekat Polisi Hakan Yilmaz’in (38) cenazesi, askeri uçakla önce Konya’ya oradan da karayoluyla Karaman’a getirildi. Sehidin cenazesi defnedilmeden önce Haci Celal Mahallesi 555 Sokakta bulunan kiz kardesinin evine getirilerek helallik istendi. Burada sehit Hakan Yilmaz için dua edilirken, sehidin ailesi ve akrabalari tabuta sarilarak gözyasi döktü. Helallik sonrasi sehidin cenazesi Aktekke Camisi yaninda bulunan Kent Meydani’na getirildi. Cenaze törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recek Konuk ve Recep Seker, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, sehidin Kayseri'den birlikte görev yaptigi özel harekat polisleri, askeri ve mülki erkan, sehidin ailesi ve yakinlari ile binlerce vatandas katildi. Ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan sehit Hakan Yilmaz, Hamidiye Mahallesi’ndeki sehir mezarliginda bulunan Polis Sehitligine dualarla defnedildi.
"ANNE SEHIT OLACAGIM, SIZLERI DE CENNETE GÖTÜRECEGIM"
11 yillik polis memuru olan Hakan Yilmaz'in 6 ay önce görev yaptigi Mardin'den Kayseri'ye tayinin çiktigi, operasyonlar basladiktan sonra geçici görevle Idil'e gittigi ögrenildi. 2009 yilinda umreye giden Yilmaz'in, Idil'de operasyonlarin sona ermesinin ardindan 1 hafta izine çikacagi sonrasinda da Hakkari Yükekova'ya görevli olarak gidecegi belirtildi. Sehit Hakan Yilmaz'in operasyona giderken kayinpederi Mustafa Gümüstas'i arayarak, "Çocuklarim size emanet. Vasiyetim, sehit olursam beni Karaman Sehitligine defnedin" dedigi de ortaya çikti.
Sehit Hasan Yilmaz'in yine bir hafta önce annesiyle telefonla görüserek, "Anne merak etme, ben sehit olacagim. Sizleri de cennete götürecegim. Sakin cenazemde devletime laf söyleme" dedigi ifade edildi. 8 yasinda Tuana ve 12 yasinda Hatice Kübra isminde iki kiz çocugu babasi olan sehit Hakan Yilmaz'in esi Tuba Yilmaz'in (30) kocasina, "11 yildir hep Dogu'da dolasiyoruz, kurum degistir" dedigi, sehidin ise, "Ya bunlarin kökünü kaziyacagiz, bitirecegiz, ya ölecegiz" dedigi, her gittigi operasyondan sonra bugün de sehit olamadik diyerek yakinlarina anlattigi ögrenildi. Öte yandan, sehidin esi Tuba Yilmaz'in dayisi Nurettin Özaslan'in askerlik görevini yaparken sehit oldugu ve Karaman'in ilk sehidi oldugu ögrenildi.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284